Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca "Barış Gelincikleri 1915 Savaş Dönemi Kıyafetleri Defilesi" düzenlendi.

16.03.2015 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca "Barış Gelincikleri 1915 Savaş Dönemi Kıyafetleri Defilesi" düzenlendi.

İçdaş Kongre Merkezi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seyit Onbaşı Konferans Salonu'nda düzenlenen defileye Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Tanıtım Daire Başkanı Mahmut Akkuş, defile öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle çok farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Defileyle geleneksel Türk giyimlerini gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini belirten Akkuş, şöyle konuştu:

"Bu defilede Osmanlı askerlerine, o döneme ait, İngiltere, Fransa, Almanya ve Avustralya'ya ait kıyafetler yer almakta. Yaklaşık 34 parçadan oluşuyor. Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yoğun bir çalışmanın ürünü olarak bugüne kadar geldi, aylarca çalıştılar. Sadece askeri üniformalara değil, aynı zamanda mendillere ve 1915 dönemi sancaklarına çalıştılar. Bugün de bunun haklı olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmayı bugün burada ve ilerleyen günlerde İstanbul, Ankara'da ve Avrupa başkentlerinde sergilemenin planlamasını gerçekleştireceğiz inşallah."

Ardından "Barış Gelincikleri 1915 Savaş Dönemi Kıyafetleri Defilesi" gerçekleşti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği defileyi, bazıları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement