Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı Kutlandı

Çanakkale Zaferi\'nin 100. Yılı Kutlandı

Ordu’nun Ünye ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü kutlandı.

18.03.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü kutlandı.

Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan anma törenine; Kaymakam Mustafa Demir, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Coşkun, Ünye Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Müftüsü Vedat Başsan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve yakınları, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Meydanda düzenlenen törenin ardından, Belediye Kültür Sitesi'nde Ünye Kaymakamlığı öncülüğünde Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa geçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Bilgin, "Burada bir daha dönmemek üzere gidenleri tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek ve aziz şehitlerimizi anmak için bulunuyoruz. Amacımız geçmişteki zaferler ile gururlanmak değil, eğer amaç bir ölüm kalım mücadelesi ise buna savaş diyemeyiz. Bana Çanakkale'yi üç kelime ile anlat deseler, ben 'geldiler, gördüler ve döndüler' derdim. Çanakkale'yi Çanakkale yapan bedenler değil bedenlerin içindeki asil ruhtur. Çünkü onlar esir yaşamaktansa özgür ölmeyi tercih eden ruhlardır. Vatan davasıydı çünkü" dedi.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro gösterileri, türkü ve şiir dinletilerinin yer aldığı programda duygu dolu anlar yaşanırken, protokol üyeleri ve davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Öte yandan ilçe genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında günün önemine ilişkin düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement