Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü

Çanakkale Zaferi\'nin 102. Yıldönümü

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri düzenlendi.

18.03.2017 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle ilçedeki şehitlik ziyaret edildi. Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Şehitlik ziyaretine Kaymakam Mitat Gözen, Belediye Başkan Vekili Adnan Barak, Sungurlu Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı İdris Yazdıç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit aileleri, gaziler katıldı. Ziyarette protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil koyarak başlarında dua ederken Kaymakam Mitat Gözen, "Allah bu millete bir daha şehit acısı yaşatmasın" temennisinde bulundu.

Program Atatürk Meydanı'nda devam etti. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören sonrası Sungurlu Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği ziyaret edildi. Program daha sonra Özel İdare Konferans Salonu'nda devam etti.

Sungurlu Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen törene Kaymakam Mitat Gözen, Belediye Başkan Vekili Adnan Barak, Sungurlu Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı İdris Yazdıç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından program, Çanakkale Şiiri, Çanakkale konulu video gösterisi, kahramanlık türküleri ve tiyatro gösterisiyle sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement