Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar sergisi - - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar sergisi -

Çanakkale Zaferi\'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar sergisi -

Ankara'nın Çubuk ilçesinde lise öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar konulu resim sergisi açıldı.

19.03.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde lise öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar konulu resim sergisi açıldı.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Program dolayısıyla, Hayri Arslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından okulun konferans salonunda, Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar konulu resim sergisi düzenlendi.

Serginin açılışına Okul Müdürü Çetin Sümer, köylü ressam Halil Basri Uluğ, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları nedeniyle kahraman Türk kadınlarını içeren bir sergi açtıklarını söyleyen Grafik, Fotoğraf ve Güzel Sanatlar Öğretmeni Gönül Can, sergiyi 11. sınıf öğrencileri ile hazırladıklarını belirtti.

Can, "Öğrencilerimiz ikiye bölündü. Bir bölümü karakalem tekniklerini kullanarak portre çalışması yaptılar. Bir kısmı da bilgisayarda grafik çalışması yaptılar ve böylece güzel bir sergi meydana geldi" dedi

Projede görevli öğrencilerden Beyza Nur İlhan, "18 Mart Çanakkale Zaferine hazırlık olması amacıyla Kahraman Türk kadınlarının karakalem resimlerini yaptık. Çalışmasını yaptığım kadının önce hayatını okudum ve bunun sonucuna çalışmasını yaptım" ifadesini kullandı.

Tayyar Rahmiyeli'nin çalışmasını yaptığını kaydeden öğrencilerden Gamze Özçelik, "Kendisi Çanakkale savaşında erkeklere cesaretler veriyordu. Erkeklerin kazanamayacağını düşündüğü savaşta, erkeklere cesaret veriyor ve onları motive ediyordu. Kesinlikle kadınlara örnek olacak cesur bir kadındır kendisi" diye konuştu.

Çalışmasını yapacağı kahraman kadının önce hikayesini okuduklarını ve ondan etkilenerek diğer çalışmalarını yaptıklarını ifade eden öğrencilerden Nebile Torunoğlu, "Etkilendiğimiz yönlerini nasıl anlatacağımıza karar verdik. Daha sonra bilgisayar atölyesinde bunları uygulamaya döktük" şeklinde konuştu.

On birinci sınıfın yaşındaki çocuklar bazında düşünüldüğünde yapılan eserlerin mükemmel olduğunu anlatan ziyaretçilerden Şerafettin Tanrıöver, "Öğrenciler mükemmel bir çalışma yapmışlar. Çıkan eserlerde ortada, ben kendilerini tebrik ediyorum. Gerçek bir güzellik var burada. Bu çocuklar ilerde neler yapacaklarını düşünmek lazım. Ellerine sağlık hepsinin" dedi.

Çubuk'ta ilk defa düzenlenen Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar isimli resim ve görsel sanat sergisi 2 gün açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferi'nin Görünmeyen Kahramanları Kadınlar sergisi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement