Çanakkale Zaferinin 100. Yılı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı

Kütahya'da, Çanakkale Zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Destanı'" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

15.04.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Çanakkale Zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Destanı'" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çanakkale ve Kütahya Valiliğinin katkılarıyla, Belediye Kültür ve Ticaret Merkezinde, Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanıp sahnelenen oyuna, il protokolü de katıldı.

Gösteri sonrası bir konuşma yapan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, oyunun yazarı, yönetmeni ve oyuncusu olan Abdülkadir Katra'ya teşekkür etti.

Oyunu izlerken çok duygulandığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız gönülden bize bir bukle verdiler, çok duygulandık. Yine Mehmet Akif Ersoy'un sözüyle Cenab-ı Hak inşallah bir daha bize İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum. Çanakkale olsun, Kurtuluş Savaşı olsun, Dumlupınar olsun, Sarıkamış olsun, Balkanlar olsun, Yemen olsun inşallah bunları tekrar yaşamayız. Cenab-ı Hakk bizlere birlik beraberlik kardeşlik içerisinde yaşamayı nasip etsin. Çünkü yarın Kutlu Doğum Haftası başlıyor. Peygamberimizi bir hafta süresiyle anacağız. Kutlu Doğum Haftasının bu seneki teması 'Birlikte Yaşama'dır. Ben öncelikle Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Çanakkale Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olması nedeniyle millet olarak, devlet olarak, devletin tüm kurumlarıyla beraber bunu yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah bunları gençlerimize aktarmışızdır."

Yılmaz, gösterim sonunda Katra'ya günün anısına hediye takdim etti.

Tiyatro gösterimine, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Vali Yardımcısı Uğur Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferinin 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement