Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Didim'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Didim'de Kutlandı

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Didim\'de Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Didim’de anma programı düzenledi.

18.03.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Didim'de anma programı düzenledi.

Bugün saat 09: 30'da başlayan kutlamalar ilk olarak Kent Meydanında yapıldı. Kent Meydanında yapılan Çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, kamu kurum kuruluşların amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

DİDİM ANADOLU LİSESİNDAN KUTLAMA PROGRAMI

Kent Meydanında yapılan törenlerde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Çelenk koyma töreninin ardından Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde Didim Anadolu Lisesinin öncülüğünde anma programı düzenlendi. Anma programında ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşının okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Yüzbaşı Fatih Ülkü gerçekleştirdi. Yüzbaşı Ülkü konuşmasında Çanakkale Savaşlarında Türk Ordusu ile Düşman kuvvetlerinin güçleri ve savaşın dengeleriyle ilgili bilgilendirmede bulunarak "Çanakkale Zaferi Dünyaya, Milletimizin yenilmezliğini en umutsuz anlarda başarısını gösteren bir destandır. Çanakkale'de Mehmetçik 'Çanakkale geçilmez' diyerek bunu bir kaz daha ortaya koymuştur. Çanakkale'de bu vatan uğruna canlarını veren Kahraman şehitlerimiz rahat uyuyun. Bizlere bıraktığınız bu emaneti bugüne kadar nasıl koruduysak bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diler, minnet ve şükranlar anarım." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferini anlatan şiirler okundu. Programda Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilere İlçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Programda ayrıca Didim Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin 27 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasında Çanakkale'ye giderek şehitliklerle ilgili hazırlamış olduğu video sunumu izlettirildi. Kutlama programı sonunda Okul öğrencilerinden oluşan koro günün anlamına uygun Türküler seslendirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Didim'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement