Çanakkaleli Hayvanseverlerden Kedi ve Köpek Ölümlerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Çanakkaleli Hayvanseverlerden Kedi ve Köpek Ölümlerine Tepki

Çanakkaleli Hayvanseverlerden Kedi ve Köpek Ölümlerine Tepki

Çanakkale'de son dönemde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü söyleyen hayvanseverler eylem yaptı.

05.12.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de son dönemde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü söyleyen hayvanseverler eylem yaptı. CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve belediye çalışanları da destek verdiği 50 kişilik grup, hayvan ölümlerini protesto etti.

Kentte son bir aydır il merkezi başta olmak üzere Güzelyalı Köyü, merkeze bağlı Çınarlı Köyü'nün Dardanos Mahallesi, Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde kedi ve köpeklerin zehirlenmesi, hayvan severleri harekete geçirdi. Son olarak kent merkezi Esenler Mahallesi'nde yaşanan zehirlenme olayı sonrası eylem kararı alan hayvanseverler, Çanakkale Belediyesi önünde toplandı. CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve belediye çalışanları da destek verdiği grup ellerinde 'Biz de Sizin Yanınızdayız', 'Haklı Davanızda Yanınızdayız', 'Patiler Bu Kentte Özgürce Yürüyecek', 'Elinde Zehir Olanın Aklında da Zehir Vardır' ve 'Bu Vahşete Son' pankartları taşıdı. Eylem öncesi hayvanseverlerin talebi üzerine Başkan Gökhan destek sözü verdi. Sokakta başıboş gezen sokak hayvanlarının zabıta ekiplerine bildirildiği takdirde toplanarak Belediye Hayvan Barınağı'na bakılacağı sözünü veren Başkan Gökhan, "Bunları yapan 'Hayvanın ta kendisidir'. Hayvanları zehirleyenleri lanetle kınıyorum" dedi.

"KATİLLER ORTAYA ÇIKANA KADAR DA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Topluluk adına yaptığı konuşmada hayvanları zehirleyenlerin mutlaka bulunacağını söyleyen Yasemin Kohen, "Çanakkale Belediyesi'nin de biz hayvan severlere destek vereceğine çağdaş Çanakkale profiline gölge düşüren bu katliama sessiz kalmayacaklarına yürekten inanıyorum. Yaşam hakkına saygı duymayan bir toplumu, uygar bir toplum olarak nitelendiremeyiz. Tarih yatan bu topraklarda, şehit kanıyla sulanmış bu kutsal topraklarda geri kalmış zihniyetleri; yaşam hakkına, insana ve hiçbir canlıya saygısı olmayan, uygarlıktan bir haber bu canileri önce Allah'a sonra da yüce Türk adaletine havale ediyorum. Bu dava burada bitmeyecek. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Katiller ortaya çıkana kadar da sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkaleli Hayvanseverlerden Kedi ve Köpek Ölümlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement