Çanakkaleli Taksicilerden Konvoylu 'Ceza' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Çanakkaleli Taksicilerden Konvoylu 'Ceza' Protestosu

Çanakkaleli Taksicilerden Konvoylu \'Ceza\' Protestosu

Çanakkale'de faaliyet gösteren bir grup taksici, kordon boyunda yolcu indirip bindirmeleri nereiyle uygulanan cezadan yıldıklarını ve konuyla ilgili muhatap bulamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

17.10.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de faaliyet gösteren bir grup taksici, kordon boyunda yolcu indirip bindirmeleri nereiyle uygulanan cezadan yıldıklarını ve konuyla ilgili muhatap bulamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Konvoy oluşturup şehir turu atan grup, tepkilerini dile getirdi.

İl Trafik Komisyonu kararıyla kordon boyunda yolcu indirip bindirmeleri halinde uygulanan 170 ile 240 lira arasındaki trafik cezalarına isyan eden bir grup taksici, eylem kararı aldı. Öğle saatlerinde Metin Oktay Caddesi'nde toplanan 30 kişilik grup, Belediye ile Şoförler Odası arasındaki anlaşmazlıktan dolayı kendilerinin mağdur olduğunu söyledi. Taksiciler adına basın açıklamasını SSK Taksi Durağından taksi şoförü Serdar Kalyoncu yaptı.

Muhatap bulamadıklarını ifade eden Kalyoncu, "Yıllar önce alınan karara taksiciler olarak itiraz ediyoruz. Belediye ile şoförler cemiyeti arasında bu konuda bir anlaşmazlık var. Bu nedenle biz mağdur oluyoruz. Bir tane bizimle muhatap olacak insan bulamıyoruz. Biz çalışıyoruz, hizmet veriyoruz. Fakat bu zamana kadar yediğimiz cezalar, herkesi bezdirmiş durumda. Yetkililerden bizimle konuşarak bir açıklama yapmalarını bekliyoruz. Biz kimsenin ekmeğiyle, kimsenin şahsıyla uğraşmıyoruz. Sadece bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Artık bundan sonrası yetkililere kalmış. Biz onlara bir adım attık. Toplanıp sıkıntılarımızı dile getirmek için ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. O yüzden sorunumuzu bu şekilde dile getirmeye çalıştık. Şimdi onlardan da bize bir adım atmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Kalyoncu ayrıca, şehir içinde faaliyet gösteren belediye denetimli halk otobüslerinin, yasak olmasına rağmen valizli yolcu aldığını, otobüs firmalarına ait servis araçlarının da kendileri için belirlenen güzergahların dışında yolcu indirip bindirdiğini belirtti. Kalyoncu, bu durumun taksicileri olumsuz etkilediğini söyledi. Basın açıklaması sonrası taksiciler, konvoy halinde şehir turu atarak eylemi tamamladı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkaleli Taksicilerden Konvoylu 'Ceza' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement