Canan Karatay Zeytin Topladı - Son Dakika
Güncel

Canan Karatay Zeytin Topladı

Canan Karatay Zeytin Topladı

Gemlik Belediyesi ile ilçe Kent Konseyi’nin birlikte organize ettiği 1. Uluslararası Zeytin Festivaline katılan Canan Karatay, bahçeye girip zeytin topladı.

08.11.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gemlik Belediyesi ile ilçe Kent Konseyi'nin birlikte organize ettiği 1. Uluslararası Zeytin Festivaline katılan Canan Karatay, bahçeye girip zeytin topladı. Bahçede zeytinleri kopartıp çiğ çiğ yiyen Karatay, "Zeytinyağı doğanın biz yetişkinlere bahşettiği anne sütüdür" dedi.

Gemlik'te sepete zeytin toplayan Canan Karatay, zeytinin faydalarını anlattı. Karatay, "Ülkemizde çok çeşitli zeytin var. Sağlığımızı korumak amacıyla kış aylarında zeytin ve zeytinyağı bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Özellikle sabahları bir kahve fincanı zeytinyağı içenler hasta olmaz. Bağırsaklar çalışır, kabızlıktan önler. Zeytin iyi kolesterol dengeliyor, şeker hastalarının şekerini dengeliyor, karaciğer yağlanmasını önlüyor. Zeytinyağı anne sütünün aynısıdır, yapısı ve içindeki içerikleriyle bir tek fark vardır. Zeytinyağında bitkisel kolesterol anne sütünde hayvansal kolesterol vardır. Zeytinyağı doğanın biz yetişkinlere bahşettiği anne sütüdür. Hiçbir zararı yoktur. Hastalanmak istemeyen ve sağlıklı yaşamak isteyenler istedikleri kadar zeytinyağı yiyebilirler. Güzelleşmek isteyenler ise zeytinyağını yüzlerine ve gözlerine sürebilirler. Anneler bugün çocuklarının biberonlarına kola koyup içiriyorlar. Anneler çocuklarının biberonlarına zeytinyağı koyup içirsinler. Zeytinyağı çocukların sık sık hastalanmalarını ve alerji olmalarını önler. Bugün bütün çocuklarımız alerjik. Zeytinyağı çocukların bağırsaklarını çalıştırarak çocukların kabız olmasını önler" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Canan Karatay Zeytin Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement