Canik, Kıbrıs'ın Değirmenlik Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika
Güncel

Canik, Kıbrıs'ın Değirmenlik Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu

Canik, Kıbrıs\'ın Değirmenlik Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret eden Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yavru vatanda "Kardeş Şehir" protokolü imzaladı.

15.06.2015 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret eden Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yavru vatanda "Kardeş Şehir" protokolü imzaladı. Kıbrıs'ta belediyecilik ile ilgili birikimlerini de paylaşan Genç, "Şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda ilçemizi dünyaya açıyoruz" dedi.

Canik Belediyesi ile Lefkoşa'nın Değirmenlik Belediyesi kardeş şehir oldu. Protokolü iki belediye başkanı Kıbrıs'ta imzaladı. Başkan Yardımcısı Alican Usta, Özel Kalem Müdürü Gamze Güven, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Musa Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ile birlikte Kıbrıs'a giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Lefkoşa'da Değirmenlik Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Osman Işısal ile birlikte Kardeş Şehir Protokolü'nü imzalayan Genç, amaçlarının şehirler ve vatandaşlar arasında karşılıklı ilişkiyi artırmak, belediyeler arasındaki bağı güçlendirmek olduğunu söyledi.

"ŞEHRİ DÜNYAYLA BULUŞTURUYORUZ"

Samimi bir ortamda gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkan Genç, "İnanıyorum ki bu protokolle iki belediye olarak iki şehrimiz için de faydalı işlere imza atacağız. Tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması, çalışanların eğitimi, ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler ile mahalli idarelerin görevine giren diğer alanlarda işbirliği yapmak ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmak kararlılığındayız. Kıbrıs ile gönül bağımız var. Dolayısıyla bu kardeşlik protokolü ile bu bağ daha da güçlenmiştir. 19. yüzyıl imparatorlukların, 20. yüzyıl ülkelerin, 21. yüzyıl ise şehirlerin yarıştığı yüzyıldır. Bu yüzyılda şehirlerimizi mutlaka dünyaya açmalıyız. Biz Canik Belediyesi olarak ilçemizi dünya şehirleriyle buluşturarak buna öncü oluyoruz" diye konuştu.

"21. YÜZYILDA BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI DEĞİŞTİ"

Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal'a seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, Işısal ise Genç ve beraberindekilere ziyaretin anısına tablo hediye etti. Başkan Genç ve beraberindekiler daha sonra Kıbrıs Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli'yi ziyaret etti. Burada Benli ile sohbet eden Başkan Genç, 21. yüzyıllarda belediyecilik anlayışının değiştiğine ve şehirleri yerel yönetimlerin ön plana çıkaracağına dikkat çekti.

Canik'te yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Genç, "Daha önce Bangladeş ve Suriye'de mazlum kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız olmuştu. Şimdi Kıbrıs'ta bir kardeş belediyemiz var ve inşallah ilişkilerimiz daha da kuvvetlenecek. Yakın zamanda da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oradaki kardeşlerimizle bir dizi etkinlikte buluşacağız" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kıbrıs Belediyeler Birliği Başkanı Benli de, ziyaret sonunda Başkan Genç'e plaket takdim etti.

Başkan Osman Genç ve beraberindekiler, daha sonra Değirmenlik Belediyesi tarafından Yenice köyünde yapılan düğün salonu ve sosyal tesisin açılışına katıldı. Başkan Genç, Benli ve Işısal ile birlikte düğün salonunun açılışını gerçekleştirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Canik, Kıbrıs'ın Değirmenlik Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement