Canik, Temiz Dünya İçin Çalışıyor - Son Dakika
Yerel

Canik, Temiz Dünya İçin Çalışıyor

Canik, Temiz Dünya İçin Çalışıyor

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi ve Tiyatro Okulu, daha temiz bir çevre için okullarda öğrencilere verdiği eğitimlerle çevre bilinci oluşturuyor.

13.05.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi ve Tiyatro Okulu, daha temiz bir çevre için okullarda öğrencilere verdiği eğitimlerle çevre bilinci oluşturuyor.

Doğacan projesi kapsamında bugüne kadar yaklaşık 26 okulda 5 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi.

Çevreyi korumayı sadece sokak temizliği ile sınırlı tutmayan Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi, düzenlediği çevre bilinci eğitimleriyle hem çevre kirliliğini önlemeyi hem de geri dönüşümü sağlamayı amaçlıyor. Temizlik İşleri Birimi tarafından hazırlanan "Doğacan" projesi kapsamında, Çevre Mühendisi Demek Güç ve Tiyatro Okulu Sorumlusu tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik tarafından verilen eğitimlerde, öğrencilere çevre temizliğinin önemi, çevre bilinci, geri dönüşüm konuları anlatılıyor. Samsun'un farklı ilçelerindeki 26 farklı okulda düzenlenen eğitimlere bugüne kadar 10 bin öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE EĞİTİMİ

Projenin yürütücüsü Çevre Mühendisi Demet Güç'ün son durağı ise Ladik 80. Yıl İlkokulu ve Ladik Şıhlı İlkokulu oldu. Burada okul idarecilerinin ve öğretmenlerinin de yer aldığı eğitim programlarında öğrencilerle buluşan Demet Güç, çocuklara çevre temizliğinin önemi, katı atıkların ayrıştırılması, plastik, cam, metal ve kağıt atıklarının organik atıklardan ayrılarak geri dönüştürülmesi hakkında eğitim verildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve dikkatle takip ettiği eğitimde, Çevre Mühendisi Demet Güç, öğrencilerin çevre ile ilgili sorularını da yanıtladı.

"DÜNYANIN PİLİ BİTMESİN"

Amaçlarının çevre bilincine sahip nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Çevre Mühendisi Demet Güç, "Canik Belediyesi Temizlik İşleri Birimi olarak sadece sokak temizliği, çöp toplama faaliyetleri değil, geri dönüşüm konusunda çalışmalar yaparak öncelikle çocukları, daha sonra halkımızı bilinçlendirme çalışmalarıyla, hem ülke ekonomisine katkı hem de geleceğe yatırım yapmayı amaçlamaktayız. 'Dünyanın pili bitmesin ve doğayı koruyalım' demeye devam ediyoruz" dedi.

26 OKULDA 10 BİN ÖĞRENCİ

Doğacan projesi kapsamında, doğayı korumak için dünyanın gelecekteki sahipleri çocuklara geri dönüşümün önemi ve çevre temizliğini öğrettiklerini dile getiren Güç, "Bugüne kadar 26 okulda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde 10 bin öğrenciye ulaştık. Eğitimler son derece faydalı oluyor. Verilen eğitimler sonucunda öğrencileri geri dönüşüm ve çevre temizliği konularında daha da bilinçleniyor. Bu da geleceğimiz adına sevindirici bir şey. İnşallah yarının büyükleri olacak olan çocuklarımız, bugünden yarının temiz ve yaşanabilir dünyası için daha duyarlı olacaktır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik, Temiz Dünya İçin Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement