Canik Toplumsal Dönüşüme İmza Atıyor - Son Dakika
Yerel

Canik Toplumsal Dönüşüme İmza Atıyor

Canik Toplumsal Dönüşüme İmza Atıyor

Canik Belediyesi, özellikle kadınlar için ilçenin dört bir yanına yaptığı Hanımlar Konaklarının yanı sıra, gençlere ve çocuklara yönelik yaptığı kültürel yatırımlarla toplumsal dönüşüme imza atıyor.

10.07.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi, özellikle kadınlar için ilçenin dört bir yanına yaptığı Hanımlar Konaklarının yanı sıra, gençlere ve çocuklara yönelik yaptığı kültürel yatırımlarla toplumsal dönüşüme imza atıyor.

Canik Belediyesi, ilçenin dört bir yanına Hanımlar Konağı inşa ediyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde hayata geçirilen Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konaklarının ardından Gaziosmanpaşa, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan Mahallelerinde de Hanımlar Konağı çalışmalarını başlatan belediye, bu kültür-eğitim mekanlarından bir tane de Yayla Mahallesi'ne kazandıracak. Hanımlar Konağı çalışmalarını yakından takip eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mekansal dönüşümün yanında, zihinsel ve toplumsal bir dönüşümde yaşadıklarını söyledi.

'Sürdürülebilir dönüşüm'

Canik'te sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni bin yılın başında artık şehirler yarışıyor. Şehirleri dönüştürecek olan ise yerel yönetimlerdir. Şehircilik bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Bu nedenle mekansal dönüşümün yanında ekonomik, çevresel, stratejik ve sosyal dönüşüm de çok önemli. Bunun bilincinde olarak konuyu bir bütün olarak ele alarak, çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz" dedi.

'Kadınlar artık daha aktif'

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Anneler çocuklarımızı yetiştiren, onları eğiten, geleceğe hazırlayan en önemli varlıklardır. Dolayısıyla kadınlarımız ailelerimizin temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan kadınlarımızın eğitimi, bilgili, donanımlı olması bizim için çok önemlidir. Kadınlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi yaptık, kurs merkezleri açtık. Şimdi her mahallemizde hayata geçirdiğimiz Hanımlar Konağı ile özellikle uzak bölgelerdeki mahallelerimizde bulunan hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabiliyor. Bu çalışmalarımızın bir sonucunda kadınlarımız her alanda daha aktif yer almaya başladılar" diye konuştu.

'Anneler ve çocuklar gelişiyor'

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Genç, "Bu anlayışla fiziksel dönüşümün yanında toplumsal dönüşümü gerçekleştirecek eğitim, kültür, sanat gibi insana yönelik pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz. Hanımlar Konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanların yanı sıra çocuklarımız için Sıbyan Okulları da var. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki Enderun Mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişiyor ve kendilerini geliştiriyor. En çok Sıbyan Okulu'nun olduğu yer Canik'tir. Bununla da onur duyuyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik Toplumsal Dönüşüme İmza Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement