Canikli, Enonezya'da Türklerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Canikli, Enonezya'da Türklerle Buluştu

Endonezya’da Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine Türkiye’yi temsil etmek için gelen Bakan Canikli, Endonezya’da yaşayan Türklerle buluştu.

20.10.2014 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine Türkiye'yi temsilen katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin Endonezya Büyükelçilisi Zekeriya Akçam'ın da katıldığı akşam yemeğinde Endonezya'da yaşayan Türklerle biraraya geldi.

Endonezya'da bugün Jokowi Widodo cumhurbaşkanlığını resmi törenle devir alırken, törene dünyanın birçok ülkesinden diplomat katıldı. Başkent Jakarta'daki parlamento binasında düzenlenen törene Avustralya Başbakanı Tony Abbott ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de katılırken, Türkiye'yi Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli temsil etti.

Canikli, Endonezya Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninden sonra, kaldığı otelde Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi Zekeriya Akçam'ın da bulunduğu akşam yemeğinde ülkede yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

Büyükelçi Akçam, Türkiye'den Endonezya'ya gelen Canikli'ye hoşgeldin mesajı verirken, "Bu ziyaretlerle inşallah okyanus ötesi bu iki millet arasında daha iyi bir bağ kurulacaktır. Bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. İlk defa Türkiye'den bir bakanımız burada bir devir teslim törenine katıldı. Bu açıdan da inşallah bunu güzel bir başlangıç olarak görüyoruz. Bundan sonra ilişkilerimiz çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Unutulmuşluk hissini biraz da olsa unutmuş olacağız bundan sonra" diye konuştu.

AA muhabirine konuşan Canikli, Endonezya'ya Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni için geldiğini belirterek "Endonezya'da Cumhurbaşkanlığı ve yardımcısı seçimleri tamamlandı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine Türkiye'yi temsilen geldik. Bu ülke önemli bir ülke. Yani sadece nüfus ve ekonomik potansiyel olarak değil, coğrafi konumu itibariyle de özellikle tarihi olarak da bizim Türkiye açısından, Türk millet ile ilişkileri açısından, ortak değerler açısından bakıldığında sonra derece önemli bir ülke. Bu kadar ortak nokta güçlü bir partner olmamızın altyapısını oluşturuyor. Bizim de bunun gereğini yapmamız gerekiyor. O yüzden hem bu nedenlerle ve ilişkilerimizin  özellikle  gelecekte daha da güçlü noktalara ulaştırılması amacıyla bugün bu katılımı gerçekleştirdik. Birlikte dostluğun gelecekle ilgili bu projeksiyonun da aynı zamanda göstergesi ve yansıması olarak bu devir teslim töreninde bulunduk" diye konuştu.

Devir teslim töreninin güzel geçtiğini kaydeden Canikli, "Bu arada bazı görüşmeler de geçekleştirdik. Törenden sonra bazı ülkelerin bakanlarıyla ve Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı ve yardımcısı ile tekrar kısa bir görüşme imkanımız oldu. Esas yarın sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşmemiz olacak. Orada da Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın başarı ve iyi dileklerini ileteceğiz ve aynı zamanda Türkiye'ye davet edeceğiz. İkili ilişkilerimizin daha da gelişmesi doğrultusunda kanaatlerimizi kendileriyle paylaşacağız" diye konuştu.

Yemekte Endonezya'da yaşayan Türklerle tek tek ilgilenen Canikli, vatandaşların problemleri ve şikayetlerini dinlerken, Büyükelçilik vesilesiyle şikayet ve isteklerin değerlendirileceği söyledi. - Cakarta

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Canikli, Enonezya'da Türklerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement