Çankaya Baharevleri 10 Bin Kişiyi Konuk Etti - Son Dakika
Yerel

Çankaya Baharevleri 10 Bin Kişiyi Konuk Etti

Çankaya Baharevleri 10 Bin Kişiyi Konuk Etti

Çankaya Belediyesi’nin yaşlı nüfusa yönelik sosyal imkanlar sunduğu Baharevleri, 2016 Ocak ayından bu yana 10 bin 58 vatandaşı konuk etti.

08.07.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi'nin yaşlı nüfusa yönelik sosyal imkanlar sunduğu Baharevleri, 2016 Ocak ayından bu yana 10 bin 58 vatandaşı konuk etti.

10 bin 58 vatandaşı konuk eden Çankaya Belediyesi'nin yaşlı nüfusa yönelik sosyal imkanlar sunduğu Cebeci ve Oran Baharevleri, sağlık seminerleri, konserler, geziler ve film gösterimleri gibi pek çok farklı alanlarda sosyal ve kültürel etkinlikleri halka sunuyor.

Sağlıkla ilgili bilgiler veriliyor

Çankaya Belediyesi'nin Ayrancı, Cebeci ve Oran semtlerinde hizmet verdiği Baharevleri, yaşlı nüfusu akranlarıyla bir araya getiriyor. Vatandaşların hoşça vakit geçirebilmeleri için birçok etkinliğin düzenlendiği Baharevlerinde, yılbaşı, Yaşlılar Haftası, Dünya Kadınlar Günü gibi özel günlerde de konser ve söyleşiler yer alıyor. 60 etkinliğin düzenlendiği Baharevlerinde, konusunda uzman kişiler tarafından güncel olaylara ve sağlıkla ilgili konulara ilişkin bilgiler de veriliyor.

Ankara'nın yakın ilçelerine gezilerin de düzenlendiği Baharevlerinden Ayrancı 6 bin 658, Cebeci 3 bin 138, yeni hizmete giren Oran 262 konuk ağırladı. Birinci basamak hemşirelik hizmetlerinin verildiği Baharevlerinde, konukların torunlarını getirebileceği çocuk oyun odaları da bulunuyor. Fiziksel egzersizlerin eğitimci eşliğinde yapılabildiği, satranç, tavla gibi aktivitelerin yer aldığı Baharevleri, Alzheimer, geriatri, hipertansiyon, diyabet gibi sağlık konularındaki seminerlerde veriliyor.

Belirli zaman aralıklarıyla Emniyet Teşkilatında görevli uzmanları ağırlayan Baharevlerinde, müdavimler telefonda dolandırıcılık, kredi kartı dolandırıcılığı, hırsızlık gibi asayiş konularında uyarılar yapılarak, almaları gereken önlemlere yönelik de bilgi sahibi olabiliyorlar.

Çankaya Belediyesi bünyesinde Ayrancı Baharevi, Cebeci Baharevi ve Oran Baharevi olarak hizmet veren sosyal ve kültürel mekanlar, en çok Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yoğun ilgi görüyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya Baharevleri 10 Bin Kişiyi Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement