Çankaya'dan Avrupa'ya Sunum - Son Dakika
Yerel

Çankaya'dan Avrupa'ya Sunum

Çankaya\'dan Avrupa\'ya Sunum

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yerel yönetimleri geliştirecek kentsel ve kamusal projelerin paylaşıldığı Open Days 2016’da ”Döngüsel Ekonomi” başlıklı sunumunda, “Bu tür etkinlikler belediye olarak ufkumuzu daha da genişletecek.

14.10.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yerel yönetimleri geliştirecek kentsel ve kamusal projelerin paylaşıldığı Open Days 2016'da "Döngüsel Ekonomi" başlıklı sunumunda, "Bu tür etkinlikler belediye olarak ufkumuzu daha da genişletecek. Deneyim paylaşımları ve işbirliği çalışmalarıyla çok daha kaliteli hizmet ve projeler üreteceğimize eminim" dedi.

Çankaya Belediyesi, AB Bölgeler Komitesi (CoR) ve Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından Brüksel'de düzenlenen Open Days etkinliğine konuk oldu. Türkiye'den Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) işbirliğiyle yerel yönetimlerin davet edildiği etkinlikte Çankaya Belediyesi'ni Başkan Alper Taşdelen, Başkan Yardımcıları Anıl Sevinç ve Nafiz Kaya temsil etti. Avrupa Birliği çapındaki etkinliklere göre çok daha geniş bir katılım ve işbirliği ile gerçekleştirilen Open Days 2016'da "Döngüsel Ekonomi" başlığında bir sunum yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, özellikle geri dönüşüm ve ekonomiye yeniden kazandırma alanında Çankaya'da yürütülen projelerden ve hedeflerden bahsetti. Örnek projelerle pek çok belediye tarafından ilgiyle izlenen Çankaya Belediyesi'nin bu tür uluslararası işbirliği toplantılarında daha da aktif yer alacağını belirten Taşdelen, "Bu tür etkinlikler belediye olarak ufkumuzu daha da genişletecek. Deneyim paylaşımları ve işbirliği çalışmalarıyla çok daha kaliteli hizmet ve projeler üreteceğimize eminim" şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi'nin çevre ve geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmaları anlatan ve bu projelerin kent ekonomisindeki rolü hakkında katılımcıları bilgilendiren Taşdelen, "Geri dönüştürülebilir katı ambalaj atıklarının, atık yağların ve elektronik atıkların toplanması için hayata geçirdiğimiz projelerin sunumlarını yaptık. Yanı sıra parklarımızın güneş enerjisiyle aydınlatılması, parklarda yağmur suyu biriktirme yoluyla sulama yapılması gibi hem kent hem belediye bütçesine katkı sağlayan hem de çevresel etki açısından olumlu etkiler yapan projelerimizi katılımcılarla paylaştık" diye konuştu.

"Open Days" etkinliği nedir?

Open Days, Avrupa Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 30 ülkeden 177 yerel idarenin katıldığı bir etkinlik. AB karar mercilerini, ulusal, yerel ve bölgesel politikacıları, iş dünyası temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren etkinliğe her yıl yaklaşık 6 bin yerel yönetim üyesi katılıyor. Etkinliğin öncelikli hedefinin yerel idarelerin paylaşımda bulunmaları ve böylelikle hizmet kalitelerini arttırmaları ve yerel idarelerin birbirleriyle işbirliği oluşturmaları için uygun ortamlar oluşturulması hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'dan Avrupa'ya Sunum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement