Çankaya'dan Milli Mücadele Kahramanlarına Vefa - Son Dakika
Yerel

Çankaya'dan Milli Mücadele Kahramanlarına Vefa

Çankaya\'dan Milli Mücadele Kahramanlarına Vefa

Ulusal Kurtuluş Savaşı'na cephane taşıyan İnebolu Denk Kayığı Çankaya'da yerini alıyor.

17.10.2013 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Kurtuluş Savaşı'na cephane taşıyan İnebolu Denk Kayığı Çankaya'da yerini alıyor.

Çankaya Belediyesi, Keklikpınarı Mahallesi'nde yer alan bir parka İnebolu Parkı ismini verip parktaki çalışmalarda son aşamaya gelerek Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük özveri gösteren İnebolulu kahramanların adını yaşatıyor.

Mustafa Kemal'e "Gözüm Sakarya'da Dumlupınar'da, kulağım İnebolu'da" sözlerine vesile olan, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul'dan Kastamonu'nun ilçesi İnebolu Limanı'na gelen cephanelikleri Ankara'ya ulaştıran kahraman halkın anısına yapılan temalı park gelecek kuşaklara da ışık tutacak.

Keklikpınarı Mahallesi 901. Cadde ile 918. Sokak kesişiminde yer alan 6500 metrekare alana sahip parkta piknik amaçlı pergolalar, çocuk oyun ve spor alanları, basketbol sahası, kondüsyon alanına kadar vatandaşların kullanabilecekleri ayrıntılar düşünülürken kum havuzu, yeşil alan ve çim alan parkın dokusuna uygun olarak tasarlandı.

Açılışı için gün sayılan parkta İnebolu'ya özgü 8.80 metre boyunda, 1.92 metre eninde ve 0.90 metre yüksekliğinde olan ve günümüz yapım tekniklerinden farklı olarak inşa edilmiş ve bu özelliği ile dünyada bilinen tek örnek olma özelliğine sahip İnebolu Denk Kayığı da parkın içinde yer alıyor.

Çalışmaları yerinde denetleyen Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe ve İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, park için özgün olarak tasarlanan Atatürk Rölyefi ve anı duvarı dışında tüm imalatların bittiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'dan Milli Mücadele Kahramanlarına Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement