Çankırı'da Sokak İftarlarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Sokak İftarlarına Yoğun İlgi

Çankırı\'da Sokak İftarlarına Yoğun İlgi

Çankırı'da sokak iftarlarına yoğun ilgi ÇANKIRI Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen sokak iftarları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

26.06.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da sokak iftarlarına yoğun ilgi

ÇANKIRI Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen sokak iftarları vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Her gün şehrin farklı noktalarında sokaklara kurulan iftar sofralarında bir araya gelen Çankırılılar, birlikte oruç açmanın keyfini yaşıyor. Çankırı'daki sokak iftarlarında bazı noktalarda kurulan yemek masalarının uzunluğu ise bir kilometreyi buluyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, sokak iftarlarında sadece ihtiyaç sahibi olanların değil, toplumun her kesiminden insanların bir araya geldiğini söyledi. Dinç, "Bu bereketli iftar sofraları ile tüm hemşehrilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. İftar sofraları sadece oruç açılan alanlar değil, kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini pekiştirmeyi, mahallelilik bilincini yeniden yaşatmayı hedefleyen noktalardır. 3 yıl önce başlattığımız bu uygulama vatandaşlarımızdan bir hayli ilgi görüyor. Birbirleriyle uzun süredir görüşemeyen insanlar bu sofralar sayesinde görüşüyor, tanışmayanlar tanışıyor. Birlik ve beraberliğimiz pekişiyor" dedi.

Çankırı Belediyesi'nce gerçekleştirilen ve Ramazan ayı boyunca devam edecek sokak iftarlarında 120 genç yemek servisinde, 94 kadın yemek dağıtımında olmak üzere toplam 214 kişi görev yapıyor. Çankırı'da bu yıl Ramazan ayı boyunca 84 bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Sokak İftarlarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement