Çankırı'da Üretilen Fişekler Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Üretilen Fişekler Dünyaya Açılıyor

Şabanözü'de 3 bin metrekaresi kapalı, 450 dönüm alanda faaliyet gösteren fabrikada üretilen fişek ve mermiler, bir çok ülkeye ihraç ediliyor.

07.02.2014 12:35  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şabanözü ilçesinde yaklaşık 3 bin metrekaresi kapalı, 450 dönüm alanda faaliyet gösteren fabrikada üretilen fişek ve mermiler dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.

Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dışında faaliyet gösteren fişek fabrikasının yöneticisi Ziya Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1967'de Malatya'da başladıkları av pazarı işini büyüttüklerini belirterek, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde şube açarak hizmet verdiklerini söyledi.

Fişek üretimini yaygınlaştırmak için 1975'te İstanbul, 1985'te Ankara ve 2005'te de Şabaözü'nde üretime başladıklarını ifade eden Gürel, şöyle konuştu:

"İmalatta gümrük birliğine girdikten sonra önümüz açıldı ve Şabanözü'nde faaliyete geçtik. 'Zuber' markası altında sayısı 30'u geçen ürün yelpazesine ulaştık. Her geçen gün yeni ürünler çıkarmaya başladık. Ar-Ge'ye gösterdiğimiz önem ve yatırımlarımız sayesinde üretimlerimize devam etmekteyiz. Şirketimizin amacı, kaliteli, güvenilir ve istikrarlı ürünleri tüketiciye sunarak bu amaçların devamlılığını sağlamaktır. Şirket personelimizin özverisinin yanı sıra gelişen teknolojiyle birlikte yarım asra yaklaşan bir süredir av malzemesi sektöründe edindiğimiz haklı güveni sürdürmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz."

"Av fişeğiin vatanına fişek satıyoruz"

Sektörün, son yıllarda üretim ve ihracat artışı yönünde önemli bir ivme yakaladığını anlatan Gürel, şöyle devam etti:

"Eskiden tabanca mermilerini Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yapıyordu. Son dönemlerde özel sektör de savunma sanayisinde etkin olmaya başladı. Fabrikamızda yaklaşık 50 personelle kesintisiz 24 saat üretim yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük fişek üreten fabrikalarındanız. Dört ünite halinde çalışarak üretimimizi sürdürüyoruz. Yıllık 25 milyon civarında av fişeği, 10 milyona yakın kuru sıkı mermi, 100 bin ton av saçması ve 50 bin havai fişek üretiyoruz. Ürünlerin yaklaşık yüzde 65'ini yurt içine, yüzde 35'ini ise yurt dışına ihraç ediyoruz. İhraç ettiğimiz ülkeler Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, İtalya, Güney Kore ve İngiltere'dir. Av fişeğinin vatanı İtalya'dır ama biz buradan İtalya'ya fişek satıyoruz."

Fabrikayı kurmaktaki amaçlarının öncelikle Türkiye ve dünyadaki avcılara kaliteli ve ucuz ürün sağlamak olduğunu vurgulayan Gürel, bu alanda ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Üretilen Fişekler Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement