Çankırı'da Yaklaşık 150 Yıllık Tarih Yeniden Canlanıyor - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Yaklaşık 150 Yıllık Tarih Yeniden Canlanıyor

Çankırı\'da Yaklaşık 150 Yıllık Tarih Yeniden Canlanıyor

Çankırı Belediyesi, önemli tarihi değerlere sahip Çankırı’da restorasyon çalışmaları ve projeler ile kentin tarihini ayakta tutacak çalışmalara imza atıyor.

12.11.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Belediyesi, önemli tarihi değerlere sahip Çankırı'da restorasyon çalışmaları ve projeler ile kentin tarihini ayakta tutacak çalışmalara imza atıyor. Belediye, Çankırı evlerinin en güzel örneklerinden yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip Sarıkadı Konağı'nı bir yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından vatandaşların hizmetine açmaya hazırlanıyor. Çalışmaların başlatıldığı eski Kolağası Konağı ise Masal Müzesi'ne dönüşmek için sırasını bekliyor.

Çankırı Belediyesi, Karataş Hamamı, Tarihi Çamaşırhane, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Dr. Rıfkı kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde uygulanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları ile yaşayan mekanlar haline dönüştürülen Çankırı evlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Karataş Mahallesi, Büyük Köprü Sokak ile Kayabaşı Caddesi birleşiminde yer alan Sarıkadı Konağı, restorasyonunun tamamlanmasının ardından müthiş dönüşümü ile Çankırılıların hizmetine açılmak için gün sayıyor. Kaderine terk edilen eski Çankırı evlerine sahip çıkan Belediye, aslına uygun olarak restore ettiği yapılarda şehrin kültürel ve tarihi dokusunu yaşatıyor.

Geçmişten gelen değerleri koruyarak çağdaş ve yaşanabilir bir kent anlayışını geliştirmek istediklerini belirten Belediye başkanı İrfan Dinç, kent tarihi ve tarihi doku bakımından önem taşıyan mekanların korunmasına yönelik ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Dinç, "Anadolu topraklarının kültürel ve tarihsel zenginliğinden payını almış Çankırı'nın kültürel ve tarihi değerlerini yaşatmak ve bu değerleri geleceğe aktarmak için önemli adımlar atıyoruz. Amacımız tarihi yaşatmanın yanı sıra korumaya çalıştığımız tarihi doku ile iç içe bir halk oluşturmak istiyoruz. Bu örnek çalışmalarımız ile geleceğimize ve çocuklarımıza enkaz değil tarih bırakıyoruz." dedi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Yaklaşık 150 Yıllık Tarih Yeniden Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement