Çankırı'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Çankırı'daki Fetö/pdy Davası

Çankırı\'daki Fetö/pdy Davası

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

26.11.2016 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Muzaffer Vural, Talat Özcan, Recep Şenel, Mehmet Ergün ve Ayhan Aykutluğ ile tutuksuz sanıklar eski Sağlık Müdürü H.N.Y, eski Çankırı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri S.A, eski Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi İ.Ç.T'nin de aralarında bulunduğu 25 sanık katıldı.

Mahkeme heyeti, Vural, Özcan, Şenel, Ergün ve Aykutluğ'un tutukluluk halinin devamı, tutuksuz sanıklardan Kemalettin Sazoğlu'nun ise tutuklanmasına karar verdi.

Heyet, eski Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi İ.Ç.T. ile sağlık çalışanları H.A, M.K, A.Y, Z.Ü. ve A.O.A. hakkında da yurt dışına çıkış yasağının devamını kararlaştırdı.

Dosya kapsamında henüz kendilerine ulaşılamayan Abdullah Özdemir ve Mustafa Kütük hakkında yakalama kararını devam ettiren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Çankırı'da FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik mart ayında yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden biri tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. Operasyon kapsamında 20 kişinin de ifadesi alınmış, daha sonra 34 kişi hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'daki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement