Çankırı'daki Mülteci Çocuklar Doyasıya Eğlendi - Son Dakika
Güncel

Çankırı'daki Mülteci Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Çankırı\'daki Mülteci Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Çankırı'daki mülteci çocuklar doyasıya eğlendi Suriye ve Irak'taki savaştan kaçan sığınmacı ailelerin çocukları için Çankırı Belediyesi eğlence programı düzenledi.

04.02.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'daki mülteci çocuklar doyasıya eğlendi

Suriye ve Irak'taki savaştan kaçan sığınmacı ailelerin çocukları için Çankırı Belediyesi eğlence programı düzenledi. Yüzlerce mülteci, Belediye İş Merkezi'ndeki düğün salonunda bir araya gelerek doyasıya eğlendi. Çocuklar da Türkçe ve Arapça şarkılar söylerken, palyaçoların da oyunlarına eşlik edip, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa unutma fırsatı buldular.

Belediyenin sığınmacı ailelerin çocukları için düzenlenen programın arapça davetiyeleri, Çankırı Göç Müdürlüğü tarafından ailelere ulaştırıldı. Göç Müdürlüğü'nün Arapça bilen personelinin de tercümanlık yaptığı programın organizasyonunu gerçekleştiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Perihan Dinç, mülteci çocuklara ve ailelerine seslenirken, "Savaş ne kadar kötü bir şey değil mi?. Özellikle anneler ve çocuklar için büyüklerin kavgalarından en çok çocuklar etkileniyorlar. Ben hiçbir çocuğun, hiçbir annenin bombalar altında yaralanmasını, ölmesini, ağlamasını ve vatanından ayrılmasını istemiyorum. Çocukların üzerinden silahlarınızı çekin. Çünkü onlar özgür bir gökyüzünde sadece uçurtmaların uçtuğu sadece güneşin ve gökyüzünün olduğu güneşin altında özgürce oynamayı hak ediyorlar. Bir gün savaş bitecek bir gün gökyüzünde sadece uçurtmalar uçacak. ve bir gün bu çocuklar kendi ülkelerinde kendi evlerinde, kendi ülkelerinde özgürce oynayacaklar. Bir gün büyüyüp bir yuvanız olduğunda bir aileniz olduğunda savaşın ne kadar kötü olduğunu anneleri ve çocukları nasıl ağlattığını onlara anlatın. Ülkenizde ve dünyada barış içerisinde çalışın. Burada emin ellerdesiniz. Kardeşlerinizin yanındasınız, başımızın üzerindesiniz. Çünkü biz ensar ve muhaciri biliriz. Ama yine de bütün gönlümle sizi vatanınızda ziyaret etmek isterim" dedi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ise konuşmasında, Çankırı'daki sığınmacılara bir ensar muhacir ilişkisi ile baktıklarını belirterek, "Dünyanın sırt çevirdiği bir süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkanlarını seferber ederek sizlerin vatanınızdan uzakta bulunduğunuz bu diyarlarda rahat edebilmeniz için var gücüyle çalışıyor. Bizler de yerel yönetimler olarak sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sizler bizim misafirimizsiniz. Bu tür organizasyonlarla bundan sonra da sizlerle birlikte olacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'daki Mülteci Çocuklar Doyasıya Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement