Çankırı En Temiz Havalı Şehrin Başkanından Davet Var - Son Dakika
Güncel

Çankırı En Temiz Havalı Şehrin Başkanından Davet Var

Çankırı En Temiz Havalı Şehrin Başkanından Davet Var

En temiz havalı şehrin başkanından davet varEthem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- DÜNYA Sağlık Örgütü'nün hava kirliliği kriterlerinin altındaki tek şehir olarak açıklanan Çankırı'nın Belediye Başkanı İrfan Dinç, sağlıklı bir şekilde yaşamak isteyenleri havası temiz olan Çankırı'ya davet etti.

25.03.2016 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En temiz havalı şehrin başkanından davet var

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- DÜNYA Sağlık Örgütü'nün hava kirliliği kriterlerinin altındaki tek şehir olarak açıklanan Çankırı'nın Belediye Başkanı İrfan Dinç, sağlıklı bir şekilde yaşamak isteyenleri havası temiz olan Çankırı'ya davet etti.

Çevre ve halk sağlığı konusunda uzman 18 Sivil Toplum Kuruluşu'nun Dünya Sağlık Örgütü verilerini dikkate alarak yaptığı tespitler sonucu açıkladığı Türkiye'nin hava raporunda 80 vilayet yıllık 20 mg/m3 lük değerin üzerinde kalırken, Çankırı 19 m2/m3'lük değer ile havası en temiz il olarak yer aldı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Dinç, 2004 yılında görevi devraldığında Çankırı'daki apartmanların balkonlarının kirlilik nedeniyle perdelerle kapatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Hedefimiz Çankırı'da kaliteli, sağlıklı bir yaşam ortamı hazırlamak ve insanların içinde yaşamaktan keyf aldıkları bir Çankırı'yı sunmaktı. 2004 yılında gökyüzünden adeta kurum yağıyor, insanlar nefes almakta zorlanıyordu. Öncelikle kente kötü kömür girişini yasakladık. Şehrin giriş çıkışına ekiplerimizi koyduk ve kaçak olarak girenlere ceza yazdık. Kalorifercileri eğitip sertifika verdik. Şehir kalesinden ekiplerimiz kurallara aykırı yakan binaları tespit etti gereken uyarıları yaptık. Doğalgazın gelmesi ile birlikte de halkımızı doğalgaza teşvik ettik ve Çankırı gerek bizim aldığımız tedbirler gerekse doğalgaz sonrası hava kirliliğinde önemli bir mesafe katetti. 12 yıllık mücadelemizin bugün bağımsız sivil toplum kuruluşlarınca bilgimiz dışında yapılan tespitlerle Türkiye'ye örnek bir kent olarak gösterilmesi bizleri onurlandırdı".

Basın toplantısında Çankırı'nın sadece havasının değil, suyunun da 12 yıl önce çok kötü durumda olduğunu belirten Başkan Dinç, "12 yıl önce şehre kuyulardan arsenikli su veriliyordu. Yine büyük bir mücadele sonunda 80 km. öteden Güldürcek Barajından getirdiğimiz arıtılmış damacana kalitesindeki suyu musluklardan akıtıyoruz. Yani Çankırı'mız temiz havası sağlıklı suyu ile yaşanabilir bir kent haline geldi. Kentin trafik problemine yönelik çalışmalarımız ve projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki aylarda yeni çevreci projelerle gündeme geleceğiz. Buradan Türkiye'deki tüm insanlarımızı havası temiz, suyu temiz, parkaları ile tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan, yaren kültürü ile bezenmiş güzel insanların şehri Çankırı'ya bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı En Temiz Havalı Şehrin Başkanından Davet Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement