Çankırı Engelli Yaranlardan Anlamlı Gösteri - Son Dakika
Güncel

Çankırı Engelli Yaranlardan Anlamlı Gösteri

Çankırı Engelli Yaranlardan Anlamlı Gösteri

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çankırı'da Mehteran Takımı eşliğinde düzenlenen engelli programında Çankırı Belediyesi engelli yaran ekibi gösteride bulundu.

03.12.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çankırı'da Mehteran Takımı eşliğinde düzenlenen engelli programında Çankırı Belediyesi engelli yaran ekibi gösteride bulundu.

Belediye önünde Belediye Mehteran Takımı eşliğinde farkındalık yaratmak için ellerinde pankartlarla yürüyen engelliler, daha sonraki programın yapılacağı 100. Yıl Kültür Merkezi'ne geçti. Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Ağdaş, müdürlük olarak Çankırı'da yaptıkları çalışmaları anlattı. Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boz da sosyal belediyecilik anlamında engellilere çok çeşitli hizmetler sunduklarını ve engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında imkanları zorladıklarını söyledi.

ENGELLİLERE SESLİ KÜTÜPHANE

Programda konuşan Vali Vahdettin Özcan ise engelli vatandaşların hayatlarını rahat bir şekilde yaşamaları için gerekli tedbirlerin alınmakta olduğunu belirterek Çankırı'daki görme engellilere sesli kütüphane kazandırmanın ve bunu da böylesine anlamlı bir günde kendilerine sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Engelliler ve ailelerinin doldurduğu salonda Çankırı Belediyesi Engelli Yaran Ekibinin gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra sahneye gelen Şabanözü Rehabilitasyon Merkezi engellilerinin koro ve solo olarak söyledikleri şarkı ve türküler de büyük beğeni topladı.

100. Yıl Kültür Merkezi fuayesinde Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ile Şabanözü ve Vali Ayhan Çevik Rehabilitasyon Merkezi'nin düzenlediği kurslarda eğitim gören engelliler, yaptıkları eserleri sergiledi. Sergiyi gezen Vali Özcan ve yetkililer engellileri becerilerinden dolayı kutladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı Engelli Yaranlardan Anlamlı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement