Çankırı Japonya'dan Çankırı'ya 'Sakura' Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Çankırı Japonya'dan Çankırı'ya 'Sakura' Rüzgarı

Çankırı Japonya\'dan Çankırı\'ya \'Sakura\' Rüzgarı

Japonya'dan Çankırı'ya 'sakura' rüzgarı JAPON müziğinde önemli bir yeri olan Koto Müziği konseri Çankırı'da büyük ilgi gördü.

22.04.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'dan Çankırı'ya 'sakura' rüzgarı

JAPON müziğinde önemli bir yeri olan Koto Müziği konseri Çankırı'da büyük ilgi gördü.

Sumitomo Rubber Lastik Fabrikasının Çankırı'ya kurulması ile birlikte Japonlara yönelik başlayan etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, Sumitomo Rubber Lastik Fabrikası CEO'su Norifumi Fujimoto ile Çankırılı ve Japon sanatseverler katıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ankara Çaykara Dernek Pazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen Japonların telli çalgıları ile ünlü Koto Müziği konseri Japon sanatçılar Atsuko Suetomi ve Vakako Terada ile Ayşegül Atmaca tarafından verildi. Ülkelerinden binlerce kilometre uzakta Çankırı'daki Lastik Fabrikası'nda çalışmak için gelen Japonlar, kiraz çiçeği anlamına gelen "sakura esintisi" adını taşıyan Koto Müziği konseri ile adeta hasret giderdiler. Çankırı'da ilk kez japon konseri dinleme fırsatı bulan Çankırılılar da konseri ilgiyle takip etti.

Konser sonunda sanatçıları tebrik eden Vali Vahdettin Özcan, sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı Japonya'dan Çankırı'ya 'Sakura' Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement