Çankırı - Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyası Başkan Dinç'e Verildi - Son Dakika
Güncel

Çankırı - Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyası Başkan Dinç'e Verildi

Çankırı - Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyası Başkan Dinç\'e Verildi

Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyası Başkan Dinç'e verildi Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından 65 yıl önce Kore'de savaşan Çankırılı Gazilere, Türk askerini temsil eden 'Heykelcikler ve Savaşa Katılma Belgesi' verildi.

02.12.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyası Başkan Dinç'e verildi

Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Savunma Ataşeliği tarafından 65 yıl önce Kore'de savaşan Çankırılı Gazilere, Türk askerini temsil eden 'Heykelcikler ve Savaşa Katılma Belgesi' verildi. Çankırı Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törende, 2010 yılında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mevlüt Dinç'in övünç madalyası da Çankırı Belediye Başkanı olan oğlu İrfan Dinç'e takdim edildi.

Güney Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han tarafından sunulan övünç madalyası karşısında Başkan Dinç duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmasına Yahya Kemal Beyatlı'nın 'Akıncılar' şiiri ile başlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kore Savaşı anıları ile büyüdüğünü belirterek, "Evdeki hayatımız Kore Savaşı'nın tekrarı gibiydi. İsmimi bile dönemin Kuvvet Komutanlarından İrfan Tansel Paşa'dan aldım. Rahmetli babam asker olmamı çok istedi ama nasip değilmiş" dedi.

Düzenlenen törene eşi ile birlikte katılan Güney Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Çankırılı 4 Kore Gazisine Türk askerinin demir yumruklu ve güçlü yürekli olduğunun göstergesi olarak heykel ve Savaşa Katılma Belgesi takdim etti. Görevde olduğu 3 yıllık süre içerisinde Türkiye'nin yarısını dolaşarak Kore Gazileri ile buluştuklarını belirten Savunma Ataşesi Kurmay Albay Han, hediye ettikleri heykelleri gazilerin çocuklarına ve torunlarına bırakacakları kıymetli bir miras olarak gördüklerinin altını çizdi. Kore'de şehit düşen ve gazi olan Türk Askerleri için minnetlerini sunan Han, sözlerini, "Siz bizim kahramanlarımızsınız. Yaşasın Türkiye, Yaşasın Kore" diyerek bitirdi.

DEDELERE MADALYA, TORUNLARA BURS

Saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşlarının da söylendiği programda Kore Gazisi olup madalyası olmayan Hüseyin Medeni'ye de 'Kore Devlet Madalyası' takıldı. Türkiye'nin insan gücü olarak Kore'ye büyük destek verdiğini belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Albay M. Şükrü Tandoğan, Kore'nin bu kahramanlar sayesinde bağımsızlığını elde ederek güçlü bir ülke haline geldiğini söyledi. Kore'nin bu vefayı unutmadığını ifade eden Tandoğan, Kore gazilerinin torunlarını okutarak veya eğitim bursu hediye ederek kahramanlarına sahip çıktıklarını belirtti. Törende; Çankırılı Kore Gazisinin torununa da eğitim bursu hediye edildi.

ÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Törenden genel ve detay görüntüler,

Kore Savunma Ateşesi Han'ın gazilere heykel verirken görüntüleri ve konuşması,

Belediye Başkanı İrfan Dinç'e babasının madalyasının verilmesi

Haber-Kamera: Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)-

=====================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı - Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyası Başkan Dinç'e Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement