Çankırı'ya Salamura Hayvan Müzesi - Son Dakika
Güncel

Çankırı'ya Salamura Hayvan Müzesi

Çankırı\'ya Salamura Hayvan Müzesi

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kentin en önemli turizm objesi olan Tuz Mağarası'nda belediye olarak dünyada bir ilk olacak Salamura Hayvan Müzesi yapacaklarını söyledi.

16.01.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kentin en önemli turizm objesi olan Tuz Mağarası'nda belediye olarak dünyada bir ilk olacak Salamura Hayvan Müzesi yapacaklarını söyledi.

Çankırı Valiliği ile birlikte tuz mağarasının turizme açılması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Dinç, kaya tuzunun hem ürün, hem hediyelik çeşitlilik, hem de mağaranın turizm potansiyeli açısından Çankırı'yı turizmle kalkındıracak bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Başkan Dinç, "Bu konuda Çankırı Belediyesi olarak çok önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan hayvanat bahçelerinde ölen hayvanları Çankırı Karatekin Üniversitesi Kimya Bölümü hocalarının yaptıkları deneyler doğrultusunda bizleri yönlendirmeleri ile özel oluşturacağımız tankerlerle Çankırı'ya getirip, tuz mağarasına yerleştireceğiz. Tuzun salamura etkisinden de yararlanarak hayvanları bozulmadan burada sergileyeceğiz. İnsanlar canlı gibi duran bir aslana, file, zürafaya dokunabilecekler. Çok farklı olacağını düşündüğümüz bu proje ile Çankırı'yı çevresinde önemli bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Başkan Dinç, müze yanında Tuz Mağarası'nın Çankırı Valiliği ile birlikte hazırlanacak proje sayesinde hem kültür turizmi, hem de astım tedavisi ile sağlık turizminde Türkiye'de öne çıkacak turizm objelerinden birisi olacağını vurguladı. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'ya Salamura Hayvan Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement