Çankırılılar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Çankırılılar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

Çankırılılar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “Ne bu millet ne de Cumhurbaşkanımız diz çöker. Sizin desteğiniz ve duanız olduğu sürece kimse bizim sırtımızı yere getiremez.” dedi.

05.08.2016 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Ne bu millet ne de Cumhurbaşkanımız diz çöker. Sizin desteğiniz ve duanız olduğu sürece kimse bizim sırtımızı yere getiremez." dedi.

Çankırı Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile domokrasi ve vatan nöbetine devam ediyor. Meydanda toplanan binlerce kişi, "Vatan Sana Canım Feda" sloganları ve anlamlı dövizler ile darbe girişimi karşında sesini tüm dünyaya duyuruyor.

Çankırı'daki demokrasi nöbetine 21. gününde de önemli isimlerden destek geldi. Demokrasi Nöbetine, her akşam orada bulunarak destek veren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu beraberinde bu kez AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun da katılarak destek verdi.

Ahmet Sorgun, yaptığı konuşmada FETÖ'ye karşı ülkenin tamamının 21 gündür meydanlarda olduğunu vurguladı. Darbeci hainlerin Meclis'i bile bombalayacak kadar gözlerini kararttıklarını belirten Ahmet Sorgun, "Kurtuluş Savaşı'nda bile bombalanmayan Meclis, o günkü Batı'lı düşmanlar tarafından bombalandı. Özel Harekat bombalandı, bütün iletişimimizi sağlayan TÜRKSAT bombalandı, Ankara Emniyet Müdürlüğü bombalandı. Bir düşman gelseydi, yine aynı yerleri bombalardı. Düşmanın nereden geldiği önemli değil, aynı şeyi yapan bu düşman daha tehlikeli, daha sinsi." diye konuştu. Türkiye'nin en uzun gecesinin 15 Temmuz olduğunu vurgulayan Sorgun, hainlerin milletin silahı ve mermisi ile milletin üzerine ateş açtıklarını sözlerine ekleyerek hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil, Türkiye olduğunun altını çizdi. Sorgun, gündeme dair değerlendirmelerinde siyasi ve milli birliğin önemine değinerek "Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Kırgınlıklar, dargınlıklar olabilir ama şimdi kırgınlık, dargınlık zamanı değil. Birbirimizle bir kat daha kucaklaşmak, kenetlenmek, birbirimizi daha çok sevmek, daha çok yardımlaşma zamanı. Söz konusu vatansa, şahsi kırgınlıklarımız teferruattır. Herkes birbiri ile kucaklaşsın. Hep beraber Türkiye olalım." mesajı verdi.

Ahmet Sorgun, ilk günden bugüne kadar hiç ara vermeden meydanı dolduran Çankırılılara da teşekkür etti.

"Değerler Söz Konusu ise Çankırılılar En Önde Koşar"

Konuşmasına Çankırılı vatandaşları ile her zaman iftihar ettiğini söyleyerek başlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çankırılılar, değerlerimiz söz konusu olduğunda en önde koşan, her şeyini feda eden, Türkiye'de en ön sırada gelen iller arasında. O yüzden bir kez daha sizler ile iftihar ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Katil FETÖ ve uşaklarına hep birlikte bu meydanlarda "Dur" dediklerini söyleyen Başkan Dinç, "Bu meydanlardaki coşku, heyecan ve yoğunluk her geçen gün arttı. Biz sizinle iftihar etmez miyiz, Allah hepinizden razı olsun. İşte, bu iş onların hesabında yoktu. Bu Pazar günü saat 17.00'de aynı coşku ile o hainlere ve üst akıllarına "Size bu ülkeyi dar ederiz, mezar ederiz. Bu vatan bizim." diyeceğiz hep birlikte." diye konuştu.

"Bizim Bizden Başka Dostumuz Yok"

Dinç, dış basının ülkemiz gündemi ile ilgili yanlı ve dürüst olmayan yaklaşımını da eleştirerek birlik ve beraberlik çağrısı da yaptı. Dinç, "Dış dünyadan bizim gönül coğrafyamızın, medeniyet havzamızdaki kardeşlerimizin haricinde Avrupası, Batısı yaptığı yayınlarla bize 'Sizin sizden başka dostunuz yok. Ülkenizin nasıl bir tehdit altında olduğunu görün; birbirinizi sevin, birbirinizi kucaklayın. Biz sizin yanınızda değiliz, teröristlerin yanındayız.' diyorlar bu alçaklar, bu hainler… Biz, ülkemizin kıymetini bildiğimiz gibi, birbirimizin kıymetini de bilmek zorundayız. Bu vatanın samimi, fedakar evlatları birbirini sevmek zorunda. Bu vatanı seviyorsak, bu meydanlarda gösterdiğimiz ruhu ebediyete kadar göstermek zorundayız. Aynı geçmişte olduğu gibi bugün de hepsi bu vatanı nasıl parçalarız düşüncesinde…Bu yüzden vatana ihanete sessiz kaldılar ve "İyiler kaybetti!" diyecek kadar alçaklaştılar." ifadelerini kullandı.

Çankırı'da devam eden demokrasi nöbetinde Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişimine karşı durarak şehit olan vatandaşlar için de dua edildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırılılar Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement