Cankurtaran Mahallesi'ne Dev İçme Suyu Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Cankurtaran Mahallesi'ne Dev İçme Suyu Yatırımı

Cankurtaran Mahallesi\'ne Dev İçme Suyu Yatırımı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Cankurtaran Mahallesi’nin daha nitelikli ve sağlıklı suya kavuşması için 4 yeni drenaj, 2 içme suyu deposu ve 15 bin 800 metre içme suyu hattı projesine başladı.

20.01.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Cankurtaran Mahallesi'nin daha nitelikli ve sağlıklı suya kavuşması için 4 yeni drenaj, 2 içme suyu deposu ve 15 bin 800 metre içme suyu hattı projesine başladı.

30 Mart'ın ardından Denizli genelinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Cankurtaran Mahallesi'nde sık sık meydana gelen içme suyu hattı arızaları nedeniyle vatandaşların yaşadığı sıkıntıya son vermek için harekete geçti. Cankurtaran Mahallesi'ndeki mevcut su kaynaklarının uzun yıllar önce; köy statüsündeyken imece usulü yapıldığı ve iletim hatlarının açıktan gittiğini belirleyen DESKİ, yerleşim alanlarının artmasından dolayı, mevcut içme suyu depoların yetersiz geldiğini de tespit etti. Bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Cankurtaran Mahallesi'nin nüfus projeksiyonuna göre içme suyu deposu ve isale hattı projelerini ve ihale sürecini tamamlayarak çalışma başlattı. Yapılan projeye göre; mevcut içme suyu kaynaklarının ve drenajlarının iyileştirilmesi, 4 ilave drenaj hattı yapım çalışmaları ve Çöke Mevkii'nde bulunan 100 metreküplük içme suyu deposunun yerine 2000 metreküplük depo yapım çalışması başladı. Bunun yanında 40 metreküplük Kızılbel ve 100 metreküplük Karapınar eski depoların yerine yine Karapınar Mevkii'nde 1000 metreküplük içme suyu deposu yapım çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi. Proje kapsamında toplam 15 bin 800 metre olmak üzere çeşitli çaplarda içme suyu isale hattı imalat sürecinin hızla devam ettiği ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir olduktan sonra kent genelinde 200 kilometrenin üzerinde içme suyu hattı, 65 bin metre kanalizasyon ve 11 bin metre yağmur suyu hattı döşendiğini işaret ederek, her gün yeni alt yapı yatırımını şehre kazandırdıklarını ifade etti. DESKİ olarak Denizli'nin en ücra köşesine dahi hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yanında 14 adet sondaj kuyusu, 108 adet içme suyu deposu tadilatı, tamirat ve temizlik işlerinin yanı sıra 106 adet derin kuyuya yeni pompa takılmıştır" dedi. Alt yapı yatırımlarının ihtiyaç olan tüm bölgelerde devam edeceğini ifade eden Başkan Zolan, "2015'de çok daha büyük alt yapı yatırımlarını kentimizle buluşturacağız. Hedefimiz alt yapıda kent genelinde aynı standardı yakalamak." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cankurtaran Mahallesi'ne Dev İçme Suyu Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement