Canlar Bayraklı'da Cem Oldu - Son Dakika
Yerel

Canlar Bayraklı'da Cem Oldu

Canlar Bayraklı\'da Cem Oldu

Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi-Cemevi düzenlenen Cem ile ilçedeki Alevi vatandaşları bir araya getirdi.

04.05.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi-Cemevi düzenlenen Cem ile ilçedeki Alevi vatandaşları bir araya getirdi. Yoğun katılımın olduğu gecede yeni nesillere yönelik öğreti Cem'i gerçekleştirilirken, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma vurgusu yapıldı.

Onur Mahallesi Açıkhava Tiyatrosu'nda Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen Cem'e yüzlerce Alevi vatandaş katılarak ibadet etti. İlçeye ikinci Cemevi'ni kazandıran, camilerin, kilisenin kısacası tüm ibadethanelerin de bakımlarını, temizliklerini görev olarak üstlenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Aynı kararlılıkla tüm inançlara saygılı olmaya ve eşit mesafede durarak, hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

CEM ANLATILDI

Yoğun katılımın olduğu Cem öncesi Alevi din adamları yaptıkları konuşmalarla birlik ve beraberlik mesajları verdi. Cem'de, "Biz hangi camiye gidip kimi incittik? Biz bu ülkede Alevisi, Sünnisi ile dostça kardeşçe yaşamak istiyoruz. Düşmanlık tohumları ekmekten vazgeçin. Biz her alanda her meydanda hak Muhammed Ali demeye devam edeceğiz. Allah'tan korkmak ondan utanmak gerekir. Kardeşliğimizi dayanışmamızı artırmamız gerek ve aramıza nifak sokmak isteyenleri de bu yanlışlarından döndürmemiz gerek. Bugün bizlerin bir olmasını sağlayan, bu güzel ortamda buluşturan Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'ın da yüreğine emeğine sağlık bize yapılan hizmet insanlığa, hakka yapılan hizmettir. Hak hizmetini kabul eylesin" denildi. Dede Nesimi Akyüz de Cem öncesinde cemaate seslenerek, iyi temenniler ve güzel dileklerde bulunarak, birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Alevi vatandaşların cemaatle yaptığı kurallara bağlanmış ibadet anlamına gelen Cem hakkında bilgiler verildi. Cem'in, yalnızca dinsel nitelikli bir toplantı değil, aynı zamanda hem ruhen yenilenme, yıkanma ve hem de toplumsal ve bireysel sorgulanma anlamına geldiği anlatıldı.

3'NCÜ CEMEVİ PROJESİ

Geçtiğimiz aylarda Bayraklı'ya ikinci Cemevi'ni kazandıran Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önümüzdeki süreçte ilçeye yeni bir Cemevi daha kazandırmak istediklerini ve bununla ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Üçüncü bir Cemevi yapma projemiz olduğundan bahsetmiştik. Nafiz Gürman'da dört katlı bir Cemevi yapma kararı daha aldık. Kubilay Caddesi üzerinde bir Cemevi projesi daha hazırlanıyor. Cemevleri sayısını arttırarak Alevi öğretisinin toplumun bütün kesimine yayılmasını sağlayacağız. Alevi dünyasının yüzünü ne kadar aydınlığa döndüğünü ve İslam'ı ne kadar doğru yorumladığını, kadın erkek eşitliği başta olmak üzere ne kadar çağdaş bir dünya görüşü olduğunu önce İzmir'e sonra Türkiye'ye yayılmasını sağlayacağız. Bunda sizlerin emeği olacak. Bu iş gönül işi. Elbirliğiyle Alevi dünyasının bilinmeyen yönlerini halkımıza anlatacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canlar Bayraklı'da Cem Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement