Canlı Bomba Saldırısıyla İlgili İzler PKK'yı İşaret Ediyor - Son Dakika
Güncel

Canlı Bomba Saldırısıyla İlgili İzler PKK'yı İşaret Ediyor

Bursa'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili soruşturmada bütün yollar PKK'ya çıkıyor. Kadın canlı bombanın, Kızılay saldırısını düzenleyen kadın teröristle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

29.04.2016 07:33  Güncelleme: 07:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da önceki gün Ulu Camii kapısında canlı bombalı eylem düzenleyen kadın teröristin, terör örgütü PKK'yla bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Olay yerindeki incelemelerde, vücudunun alt tarafı parçalanan kadın canlı bombanın yanında Sultan Yıldız ve Emine Kızıl adına düzenlenmiş 2 kimlik kartı ile deforme olmayan isim kısmında 'Sultan' yazan Şanlıurfa'dan geldiğine dair otobüs bileti bulundu. Polis, yaptığı inceleme sonucunda canlı bombanın kimliğine ulaştı. Ancak kesinleştirmek için bu isim gizli tutuluyor.

Emniyette parmakizi kaydı bulunmayan canlı bombanın, bağlantılı olduğu kişiler üzerinde de ayrıntılı araştırma yapıldı. Bu kişilerin çoğunun terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu anlaşıldı.

Canlı bomba kadının Mardin'de oturan ailesinden de DNA örnekleri alındı. DNA eşleşmesinin ardından canlı bombanın kimliği netlik kazanacak.

Canlı Bomba Saldırısıyla İlgili İzler PKK'yı İşaret Ediyor

İstihbarat birimleri, kadın canlı bombanın Kobani'de terör örgütü PKK'nın uzantısı olan PYD'nin silahlı kanadı YPG saflarında terör örgütü IŞİD'e karşı savaştığı, nisan ayında Suriye'den yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçtiği bilgisine ulaştı. Viranşehir'de bir süre kalan canlı bombanın, sonra Şanlıurfa'ya geçtiği buradan da otobüsle Bursa'ya gittiği ortaya çıktı.

KIZILAY'DAKİ BOMBALI SALDIRIYI DÜZENLEYEN KADIN TÖRERİSTLE AYNI HÜCREDEN!

Kadın canlı bombanın, Ankara Kızılay'da 37 kişinin öldüğü bombalı araçla intihar saldırısı düzenleyen Seher Çağla Demir ile örgütün aynı hücresine bağlı olduğu da iddia edildi.

Seher Çağla Demir de, Kobani'den Viranşehir'e geçmiş, Şanlıurfa'dan otobüsle Ankara'ya gelerek saldırıyı yapmıştı.

GÖRÜNTÜ EŞLEŞMESİNE GÖRE SUZAN B.

Canlı bombanın Mardin nüfusuna kayıtlı Suzan B. olduğu iddia edildi. Görüntü eşleşmesinden kimliğine ulaşılan teröristin terör örgütü PKK'ya katıldığı, uzun süre Kobani'de YPG saflarında çatışmalara girdiği iddia edildi. Bombacının Mardin'de yaşayan ailesinden DNA örnekleri alındı. DNA eşleşmesinden sonra kimlik bilgisi kesinlik kazanacak. Polis, önceki gece Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da baskınlar düzenledi. Canlı bombanın üzerinden çıkan kimliklerin sahipleri Emine Kızıl ve Sultan Yıldız dahil 15 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında canlı bombanın arkadaşı olduğu ileri sürülen K.O. da bulunuyor. Üç kadın, canlı bombayla irtibatlarının tespit edilmesi için sorgulanıyor.

20 NUMARADAYMIŞ

Bursa'daki 'canlı bomba'lı saldırıyla ilgili soruşturmada polis önemli bilgilere ulaştı. Kadın teröristin 23 Nisan'da Şanlıurfa'dan 'Sultan' adıyla bilet alarak bindiği bir otobüste 20 numaralı koltukta yolculuk ederek saat 18.00 sıralaında Bursa'ya geldiği ve şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi. Bilette yolcu kimliği olarak sadece 'Sultan' yazıldığı, soyadı ve koltuk numarasının bulunmadığı teröristin, yanındaki koltuğun boş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek merkez Nilüfer ilçesine bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi'nde apart dairede bir kişiyle kaldığı saptandı. Dün gece 02.00'de eve baskın yapan polis, sabaha kadar arama yaptı. Bazı dokümanlara el konuldu. Bu evi 3-4 kişinin kendilerini öğrenci olarak tanıtıp 7 ay önce kiraladığı ortaya çıktı.

4 GÜN KEŞİF YAPMIŞ

Bursa'da 4 gün geçiren ve eylem için keşif yapan terörist, önceki gün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesi'nde cami yakınında taksiden inen 'canlı bomba', 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulu Cami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı'ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi.

"ÖRGÜT BELLİ"

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da canlı saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. İki bakan saldırının düzenlendiği Ulu Cami civarında da incelemeler yaptı. Bakan Ala, "Terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğiyle ilgili çalışmalar ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Canlı Bomba Saldırısıyla İlgili İzler PKK\'yı İşaret Ediyor
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Canlı Bomba Saldırısıyla İlgili İzler PKK'yı İşaret Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Bbbbbbbbbb: Yalan işid yaptı diyemiyor lara 11 153 Yanıtla
  • todur: Ak parti dindar gençlik derken bundan bahsediyordu herhalde. Baksanıza şunun giyim kuşamına. 15 119 Yanıtla Saha: Işinize ne geliyorsa onu kabul ediyorsunuz. Kendi başınızı yiyin inşallah. PKK ve teröre destek olmaya devam edin. Beyni yıkanmışlar. 27 1 sade vatandaş: kardeşim bunun giyimle kuşamla alakası yok ALLAH ın verdiği aklı kullanamama olayı var özellikle aşiret üyelerinde çok görülür berdel yaparlar tık yok kuma getirirler tık yok başlık parası ile satarken tık yok ama söz konusu enişteleri apo olunca akan sular durur bu millet bunlardan 200 yıldır neler çekiyor bilemezsin 3 0
  • Mamè cesur: Işid hergün roket yağdırıyor canlı bomba eylemi yapıyor ama ne hikmetse hiçbir yol ışide çıkmıyor 17 93 Yanıtla
  • selo: bursa da o kadar kürt varda iyi ki bursa yı karşdırmadılar diyordum 3 47 Yanıtla
  • Bayhay: Boşuna isidin gunahini aldık 25 1 Yanıtla
  • MİSAFİR: CANLI BOMBA AKP MİLİTANIDIR PKK ÜSÜTÜNE ATMAK İÇİN PLAN YAPIYOR BU KADAR BASİT PKK TARİHTA SİVİL HALKA BOMBA EYLEM YAPTIĞINI HATIRLAMIYORUM HESPNİ PK LİLERE ÜSTÜNE ATIP DUĞUDAKİ KARGAŞAYI DA KENDİ HAKLI ÇIKARIP ONUN İÇİN PKK Lİ ÜSÜTNE ATACAKLAR SURUÇ DİYARBKIR İSTANBUL ANKARA HEPSİ İŞİD DEĞİLMİYİD EN SON DHKPC CANLI BOMBA OLDU ONUDA PKK LİYE ATILAR İNŞALLAH BU ÜLKENİN HER TARAFI İŞİD MİLİTANLARI DOLAR 2 11 Yanıtla
  • Gerçekçi: Işide en çok katilim Arabistandan ikinci sirada % 30 la Türkiye var laf kondurur mu hiç Işide bomba da fuze de serbest 1 2 Yanıtla
  • bir: pkk = hdp ,, ( bütün dünya ülkelerince tescillenmis katil , terörist güruh ) 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tekirdağ'da evde Hint keneviri yetiştiriciliği yapan şüpheli yakalandı
    13:09 Tekirdağ'da evde Hint keneviri yetiştiriciliği yapan şüpheli yakalandı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir evde iklimlendirme sistemi kurarak saksılarda Hint keneviri yetiştiren bir şüpheli yakalandı. Jandarma ekipleri yapılan aramada kenevir, kenevir tohumu ve ruhsatsız silahlar ele geçirdi.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı
    13:09 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Kişi Yaralandı

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilin çarptığı kişi yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmaktadır. Sürücü ise gözaltına alındı.

  • Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor
    13:08 Karaman'da 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor

    Karaman'da bulunan 57 mahallede, 31'i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, şehir merkezindeki muhtar adayı sayısının önceki seçime göre arttığını belirtti. Kadın adayların sayısının da arttığı belirtilirken, en çok adayın bulunduğu mahalle Ahmet Yesevi Mahallesi olarak açıklandı.

  • DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı
    13:06 DEAŞ Terör Örgütüyle Bağlantılı 15 Şahıs Yakalandı

    Bolu merkezli Sakarya ve Ankara'da düzenlenen 'BOZDOĞAN-17' adlı operasyonda DEAŞ terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen 15 şahıs yakalandı. Operasyonlar sonucunda suç unsurları ele geçirildi.

  • Denizli'de Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti
    13:05 Denizli'de Otomobilin Çarptığı Yaşlı Adam Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 89 yaşındaki Mehmet Akyol'a otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Akyol, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı
    13:05 Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi hizmete açıldı

    Beykoz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yalı Kütüphanesi, zengin koleksiyonuyla 7 gün, 24 saat hizmet veriyor. Boğaz manzarasına karşı modern alanlara sahip kütüphanede aynı anda 120 kişi ders çalışabiliyor. Kütüphanede 11 bin kitaplık bir koleksiyon, Beykoz Kitaplığı yayınları ve İstanbul Kitaplığı Köşesi bulunuyor. Ücretsiz kafeterya hizmeti de sunulan kütüphane, online rezervasyon sistemiyle çalışıyor ve tüm İstanbullulara açık.

  • Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi
    13:05 Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı düzenlendi

    Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan yazar Hanri Benazus'un 94. doğum günü anma programı İzmir Atatürk Lisesi mezunlar derneği tarafından düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı programda, Hanri Benazus'un değeri ve iz bırakma gücü vurgulandı.

  • Kayıp çocuğu arama çalışması 7'nci gününde devam ediyor
    13:04 Kayıp çocuğu arama çalışması 7'nci gününde devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Olay geçen hafta Cuma günü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Durmuş kırsal Mahallesi yakınlarında yaşandı. Mahalle sınırları içerisinden geçen Cırcıp Deresinden geçmeyen çalışan 4 kişiden 11 yaşındaki Davut Kara, akıntıya kapılarak kayboldu. Bölgedeki ekipler, çalışmalarını 7'nci gününde sürdürüyor. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri Suriye sınır hattına kadar olan bölgede yoğun bir şekilde çocuğu arıyor. Su altında ve kıyıda arama çalışması gerçekleştiren ekipler, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi. Olayın geçmişi Olay geçen Cuma günü yaşandı. Bölgede inek otlatan Şemse D., Yasemin Ç. ve 11 yaşındaki Davut K., şiddetli bir şekilde akan Cırcıp deresinin kenarında oynarken suya düştü. Akıntıya kapılanlar, derenin ortasındaki sığ bir yerde durmayı başardı. Çevredekilerin yardım etmeye çalıştığı şahıslar ile onların yanına gitmeye çalışan Davut K.'nin annesi Şadiye K. akıntıya kapıldı. Kadın ile 2 kız çevredekiler tarafından kurtarılırken 11 yaşındaki çocuk ise gözden kayboldu.


Advertisement