Sultanahmet'i Kana Bulayan Canlı Bombanın Kimliği Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet'i Kana Bulayan Canlı Bombanın Kimliği Belli Oldu

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin 28 yaşındaki Suriye uyruklu Nabil Fadli olduğu ortaya çıktı.

12.01.2016 16:08  Güncelleme: 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 10 kişinin ölümü 15 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren intihar bombacısının kimliği belli oldu. Bombacının Suriye uyruklu Nabil Fadli (28) olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN "SURİYE UYRUKLU" DEMİŞTİ

İstanbul'un birçok ilçesinden duyulan patlamanın canlı bomba saldırısı olduğunu ve saldırganın Suriye uyruklu olduğu bilgisini ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Ardından da hükümetten açıklama gelmiş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırganın 1988 doğumlu olduğunu belirtmişti.

Saldırıdan sonra vücudu parçalanan canlı bombaya ait olduğu düşünülen bir bacak parçası ile yüz ve çene kemiklerinden yola çıkılarak, cinsiyetinin erkek olduğu belirlenmişti.

NELER YAŞANDI? ADIM ADIM SULTANAHMET SALDIRISI

İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda Dikilitaş ile Alman Çeşmesi arasında, saat 10.20 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği, Dikilitaş'ın hemen yanında meydana gelen patlamada, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan ikisinin durumu ağır. Şiddetli patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

PATLAMADA YARALANANLAR

Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralılar hastanelere sevk edildi. Patlamada yaralanıp hastanelere götürülen yabancı ülke vatandaşının 11 olduğu belirlendi.

Yaralı turistlerin kaldırıldıkları hastaneler ve ülkeleri şöyle:

Samatya Hastanesi: 2 Alman vatandaşı, 1 Peru vatandaşı
Cerrahpaşa Hastanesi: 3 Alman vatandaşı
Çapa Hastanesi: 3 Alman vatandaşı
Haseki Hastanesi: 1 Alman vatandaşı,

NUMAN KURTULMUŞ VE BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında yaralanıp Haseki Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Numan Kurtulmuş gazetecilere açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Önce Haseki'deki bir hastayı ziyaret ettik. Perulu, Filistin asıllı genç bir hanım. Durumu gayet iyi, herhalde bir iki gün içinde taburcu edilmesi mümkün. Bir Alman hastamız ise maalesef yoğun bakımda ve durumu oldukça ciddi. Ümit ediyoruz ki sağlıklı bir şekilde bu durumu atlatır. Son gelişmelerle birlikte, 10+1 yani, 10 kişi sivil vatandaş bir kişi ise terörist, canlı bomba olan terörist... Şu anda kimlik tespiti yapılmaya çalışılıyor." dedi.

"TABLO ÇOK AĞIR"

Kurtulmuş, çok ağır bir tablo olduğunu ifade ederek, "Alınan bütün güvenlik önlemlerine rağmen, o alandaki tedbirlere rağmen de maalesef çok hain ama anlaşıldığı kadarıyla son derece profesyonel bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırı ne kadar önemli bir terör saldırısı ile Türkiye'nin muhattap olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN İLK TEPKİ

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisini Meclis grup toplantısında Sultanahmet Meydanı'ndaki 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin "Sultanahmet'teki katliamı kınıyoruz. Peşini bırakmayacağız." dedi.

ABDULLAH GÜL: SAĞLAM DURMALIYIZ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sultanahmet meydanında 10 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili olarak, "Türkiye olarak hepimiz sağlam durmalıyız, hükümete ve devlete bu konuda her türlü desteği vermeliyiz." dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ VE TERÖRDEN BESLENENLERİ KINIYORUM

Patlamanın ardından bir açıklama yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sultanahmet'teki hain saldırı ile ülkemize kastedenler emellerine asla ulaşamayacaktır. Terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınıyorum." dedi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamaya ilişkin, "Sultanahmet'teki alçak saldırıyı kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz." dedi.

GÜVENLİK ZİRVESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen güvenlik zirvesini topladı. Toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

BAKAN ALA, DAVUTOĞLU'NA BİLGİ VERDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi verdi.


PATLAMA İSTANBUL'UN DÖRT BİR KÖŞESİNDEN DUYULDU

Patlamanın Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok noktasından duyulduğu belirtiliyor.

ARAÇ GİRİŞ-ÇIKIŞINA İZİN VERİLMEDİ

Patlama sonrası Dikilitaş'ın çevresinde araç giriş-çıkışına izin verilmedi. Bölgeye giden İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.

TRAMVAY SEFERLERİ DURDURULDU

Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamanın ardından tramvay seferleri de durduruldu.
İstanbul Fatih, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamanın ardından Kabataş- Davutpaşa tramvay seferleri de çift yönlü olarak durduruldu.

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

İslam Eserleri Müzesi'nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduğunu belirttiler.





Sultanahmet\'i Kana Bulayan Canlı Bombanın Kimliği Belli Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sultanahmet'i Kana Bulayan Canlı Bombanın Kimliği Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Almanyali: Kovun. Süryelilerii. Hemen. Türkiyede 4 0 Yanıtla
  • Amele: Her Suriyeli (Mülteci) değil.. Bunu ilk gelmeye başladıkları zamanda yazmıştım bunların içinde her türlü oyuna musait canlı bomba terör soyguncu canı katil ne arıyorsan mevcut şimdi ölen kişiye mi üzülen olalım ülkemiz de yaşayan hainleri kapı açana mı sitem edelim bilemedim. 0 0 Yanıtla
  • ankara: neden sadece İslam coğrafyasında oluyor bu tur olaylar hiç düşündünüz mu 0 0 Yanıtla
  • ssero: Erdogan erdogan bunlarin sucu sensin ses Allah belanizi versin hepinizin 0 0 Yanıtla
  • Neymaar: Bu suriye dunyanin basina cok buyuk bi is acicak cahil salak suriyeliler atin turkiyeden sunlar 0 0 Yanıtla
  • Analizci: Suriyeliler zamanında özalın acıyıp aldığı ıraklı kürtler gibi başımızın belası olacak... 0 0 Yanıtla
  • anne: daha bu olaylar baslangic bunlar anamizdan emdigimiz sutu burnumuzdan getirecekler bu pislikler heryerde patlamaya hazir bekliyor hucre evlerinde 0 0 Yanıtla
  • 1453Kartalı: Merkelde gram üzülecek surat yok çünkü PeKAKA ya başlıca destek verenlerin arasında enbaş sırada kendisi geliyor, devamında ingiltere, fransa, amerika....uzadıkça uzuyor. Bizim körpecik gençliğimizde onların marka ve bayraklarının basılı t-shirlerini giymek için avm lerde birbirlerini ezerek öldürüyor. Bu ne yaman çelişkidir.. 0 0 Yanıtla
  • AHMET: SURİYELİLERE SAHİP ÇIKTINIZ BULDUNUZ MU BELAYI BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ KOBANİ YE ACIDIK GELENLER ASKERLERİMİZİ ŞEHİT ETTİ SURİYE YE ACIDIK GELENLER PATLATMAYA BAŞLADIIII 0 0 Yanıtla
  • Teröre lanet olsun: Besle kargayı oysun gözünü bunları bu ülkeye sokanlar utansın 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement