Cannes'dan Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği" Reklam Kampanyasına Ödül - Son Dakika
Güncel

Cannes'dan Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği" Reklam Kampanyasına Ödül

Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği" kampanyası kapsamında çiftçilere atfen yazılan 10 binin üzerindeki tweet'i köylere ulaştırdığı projesi, 62. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Bronz Aslan Ödülü'ne layık görüldü.

28.06.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği" kampanyası kapsamında çiftçilere atfen yazılan 10 binin üzerindeki tweet'i köylere ulaştırdığı projesi, 62. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Bronz Aslan Ödülü'ne layık görüldü.

Şekerbank açıklamasına göre, bankanın Kasım 2014'te başlattığı "Aile Çiftçiliği" reklam kampanyası kapsamında gerçekleştirilen "tweet köy" reklam filminin başarısı uluslararası platforma taşındı.

Concept Reklam Ajansı imzası taşıyan reklam kampanyası kapsamında gerçekleştirilen proje, yaratıcı iletişim alanında dünyanın en önemli festivali olarak kabul edilen Cannes Lions'da "Açıkhava" katagorisinde yarıştı.

5 binden fazla işin yarıştığı bu kategoride Şekerbank'ın reklam kampanyası, ilk 3'e girerek Bronz Aslan Ödülü'nü kazandı.

Açıklamaya göre, Şekerbank, üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye Kasım 2014'te "Aile Çiftçiliği" projesini başlatarak tarımın önemini kentli insanın gündemine taşımıştı.

Söz konusu proje kapsamında,  #senbırakıpgitmediye etiketiyle çiftçilere iletilen mesajların, gerçek sahiplerine doğrudan ulaştırılması fikrinden hareketle hazırlanan yeni reklam için Twitter mesajları tabelalara bastırıldı, köylerin en merkezi yerlerine, evlerin ya da çeşmelerin duvarlarına asıldı.

TV ve dijital mecralarda yayınlanan reklam kampanyası, ilk reklam filminde olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. Sosyal medya kanallarında paylaşılan yeni reklam filmi, Twitter'da 465 bin kez görüntülendi. Facebook'ta 700 binden fazla kişiye ulaşırken, yaklaşık 215 bin kez izlendi. YouTube'da ise 500 bine yakın kez görüntülendi ve 200 bine yakın sayıda da izlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cannes'dan Şekerbank'ın 'Aile Çiftçiliği' Reklam Kampanyasına Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement