Cansu Kaya'nın Tırnaklarında Kan İzi ve Başkasına Ait Dna Örneği Bulunmadı - Son Dakika
Yerel

Cansu Kaya'nın Tırnaklarında Kan İzi ve Başkasına Ait Dna Örneği Bulunmadı

Cansu Kaya\'nın Tırnaklarında Kan İzi ve Başkasına Ait Dna Örneği Bulunmadı

Ortaca ilçesinde Dalyan Kanalı’nda 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

21.10.2015 07:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca ilçesinde Dalyan Kanalı'nda 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada, Cansu Kaya'nın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelen tırnak raporu okundu. Raporda, Kaya'nın tırnaklarında kan izi ve başkasına ait DNA örneğinin bulunmadığı açıklandı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanıklar, Poyraz Ç. ve Necati D, öldürülen Kaya'nın babası Osman, annesi Güler, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı. Davanın ikinci duruşması öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Fethiye Adliyesi girişinde protesto gösterisinde bulundu.

Ellerinde "kadın katillerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet", "Cansu'nun hesabını soracağız" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Hatice Pehlivan, Cansu Kaya'nın tasarlanmış bir kadın cinayetine kurban gittiğini savunmaya devam edeceklerini söyledi. Kadın cinayetlerini durdurmanın tüm devlet kurumlarının sorumluluğu olduğunu kaydeden Pehlivan, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Duruşmaya, "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar, Poyraz Ç. ve Necati D, öldürülen Kaya'nın babası Osman, annesi Güler, ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

Duruşmada, Cansu Kaya'nın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelen tırnak raporu okundu. Raporda, Kaya'nın tırnaklarında kan izi ve başkasına ait DNA örneğinin bulunmadığı açıklandı.

Daha sonra, Kaya'yı olay gecesi gören Aydoğan Yıldız ile sanık Poyraz Ç'nin staj yaptığı işyerindeki arkadaşı Salih Akkuş, tanık olarak dinlendi. Yıldız, Kaya'yı olay gecesi çalıştığı işyerinde gördüğünü ve sakin bir hali olduğunu söyledi. Kaya'nın işyerinden çıkmadan önce telefonla konuşmasına tanık olduğunu kaydeden Yıldız, "Kaya, telefondaki kişiye gece teknede kalacağını söyledi ve işyerinden ayrıldı. Daha sonra tanımadığım bir kız işyerine gelerek Kaya'yı sordu" dedi.

"TIRNAKLANMAYA BENZEYEN İZLER GÖRDÜM"

Diğer tanık Salih Akkuş ise olay zamanında Poyraz Ç. ile aynı işyerinde staj yaptıklarını ve aynı odada kaldıklarını ifade etti. Olay gecesi Poyraz Ç.'nin sabaha karşı geldiğini aktaran Akkuş: "Ertesi gün Poyraz Ç. ile işyerinde şakalaşıyorduk. Aramızda kilo muhabbeti geçince Poyraz Ç. tişörtünü kaldırarak göbeğini gösterdi. Bu sırada tırnaklanmaya benzeyen izler gördüm. Zaten Poyraz Ç. aynı gün akşam tutuklandı" diye konuştu.

Mahkeme başkanının talebi üzerine göbeğindeki izleri gösteren Poyraz Ç, daha önce zayıf olduğunu ancak geçirdiği ameliyattan sonra hızlı kilo almaya bağlı vücudunda çatlaklar ve izler oluştuğunu dile getirdi.

Müşteki avukatları, sanık Necati D'nin Ortaca Devlet Hastanesi'ndeki ilk sağlık kontrolünde üzerindeki kıyafetleri çıkarmadan rapor alındığını ileri sürerek söz konusu hastanedeki doktor hakkında soruşturma açılmasını istediler.

Sanık avukatları ise kamuoyunda söz konusu davayı üstlendikleri için üzerilerinde kendi aileleri de olmak üzere bir baskı olduğunu, sanıkların suçsuz olduklarını kanıtlayan delilleri gördükten sonra davayı aldıklarını ifade ettiler.

Sanık avukatları, bir internet sitesi haberinde Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya'nın "asıl suçlular dışarıda" ifadesinin yer aldığı haber metnini mahkeme heyetine sundu.

Mahkemeye heyetinden söz alan Kaya, haberin yalan olduğunu ve her gün kendisini birçok gazetecinin arayarak olayla ilgili sorular sorduğunu anlattı. Yine bir gün kendisini gazeteci olarak tanıtıp bu cinayetin 2 kişi tarafından işlenemeyeceğinin söylendiğini hatırlatan Kaya, bu haberin sanık avukatları tarafından yaptırıldığını ileri sürerek, avukatlardan davacı olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, sanıkların tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için de 4 Aralık tarihine erteledi.

Öte yandan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri adliyeye giren sokakları demir bariyerlerle kapatarak kontrollü geçiş sağladı.

Bilindiği gibi Cansu Kaya, 14 Haziran'da kaybolduktan 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuştu. Kaya'nın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Poyraz Ç. ve Necati D, tutuklanmıştı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cansu Kaya'nın Tırnaklarında Kan İzi ve Başkasına Ait Dna Örneği Bulunmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement