Cansuyu Ekipleri Dünyaya Dağılıyor - Son Dakika
Güncel

Cansuyu Ekipleri Dünyaya Dağılıyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden Kurban Bayramı için dünyanın çeşitli ülkelerinde yardım dağıtmak üzere ön hazırlıklarını bitiren ekipler, bugün yola çıktı.

02.10.2014 18:42  Güncelleme: 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Kurban Bayramı için dünyanın çeşitli ülkelerinde yardım dağıtmak üzere ön hazırlıklarını bitiren ekipler, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün yola çıktı.

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapacak Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri, yardıma muhtaç ülkelere doğru gitmeye başladı. Cansuyu ekipleri, Türkiye'den hayırseverlerin vekaletle bağışladığı kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıtacak.

Patani, Lübnan, Suriye sığınma kampları, Mali, Burkina Faso, Moritanya, Kamerun ve Çad ekipleri ülkelerine ulaşıp hazırlıklarını tamamlarken Kurban Bayramı'nın bazı ülkelerde bir ya da iki gün sonra olması nedeniyle diğer ekipler de bugün ve yarın hareket edecekler.

Öte yandan Cansuyu aracılığıyla kurbanlarını farklı ülkelerde kestiren hayırseverler kendi kurbanlarının kesim görüntüsünü de izleme imkanına sahip olacak.

Hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit eden Cansuyu Derneği, kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki hazırlıklarını tamamladı. Kurbanlıklar, Cansuyu'nun görevlendirdiği kişiler tarafından satın alındı ve Kurban Bayramı'nın 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Derneğin Lübnan'daki Suriye Kampları Yardım Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu, ülkedeki Suriyeli ve Filistinli mültecilerin çok zor şartlar altında yaşadığını belirterek hayırseverlerin yardımlarını istedi. Mollaoğlu, "Cansuyu bu bölgede Kurban için hazır ancak keşke bütün mültecilere ulaşacak kadar kurbanımız olsaydı" dedi.

Yardımseverler kurban teslimlerini izleyebilecek

Diğer taraftan Cansuyu Derneği aracılığıyla kurbanlarını farklı ülkelerde vekaleten kestiren hayırseverler kendi kurbanlarının teslim görüntüsünü de izleme imkanına sahip olacak. Cansuyu Derneği, diğer derneklerden farklı olarak bağışlanan bütün kurbanları ve vekaletlerini tek tek kayda alacak. Gerek internet üzerinden gerek daha sonra CD olarak kurbanın kesim ve dağıtım görüntüsüne ulaşılabilecek. Derneğin Bilgi İşlem Merkezi'nin verdiği bilgilere göre dernek, teknik manadaki bütün hazırlıklarını tamamladı ve bayramı bekliyor.

Kurban bedelleri bölgelere göre değişiyor

Cansuyu, bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak altı farklı kurban bedeli belirledi. Buna göre belirlenen kurban bedelleri şöyle:

Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Mali, Çad, Kamerun, Moritanya, Fildişi Sahili, Orta Afrika kampları, Malawi, Cibuti, Togo, Burkina Faso, Kenya ve Kenya'daki Somali kamplarının dahil olduğu Afrika grubu ile Sri Lanka 270 lira

Pakistan ve Bangladeş'in bulunduğu Asya grubu 300 lira

Arakan kampları, Patani ve Moro'nun bulunduğu 2. Asya grubu 350 lira

Çeçen kampları, Bosna Hersek ve Kosova'nın bulunduğu Kafkaslar ve Balkanlar grubu 450 lira

Türkiye, Filistin kampları, Türkmen kampları, Suriye kampları 550 lira

Gazze 800 lira - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cansuyu Ekipleri Dünyaya Dağılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement