Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı Çalışmalarına Başladı - Son Dakika
Güncel

Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı Çalışmalarına Başladı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı için başladığı çalışmalarına Türkiye dahil 25 ülke ve 65 bölgede yürüteceğini belirtti.

05.09.2014 19:43  Güncelleme: 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı için başladığı çalışmalarına Türkiye dahil 25 ülke ve 65 bölgede yürüteceğini belirtti.

Cansuyu'ndan yapılan açıklamaya göre, dernek, bu yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye başta olmak üzere Asya, Afrika, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek.

Yardımlar çerçevesinde 25 ülke ve 65 farklı bölgede kurban organizasyonu yapacak dernek, bütün faaliyetleri tek tek kayda alarak görüntüleri bağışçılara ulaştıracak. Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonları ile muhtaçların yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl da mazlum ve yoksulları sevindirmeyi planlıyor.

Cansuyu, bu yıl ülke ve bölgelere göre üç farklı kurban bedeli belirledi. Belirlenen bedeller şöyle:

Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Mali, Çad, Kamerun, Moritanya, Fildişi Sahilleri, Orta Afrika Kampları, Malawi, Cibuti, Togo, Burkina Faso, Kenya ve Kenya'daki Somali kamplarının dahil olduğu Afrika grubu ile Sri Lanka 270 lira, Pakistan ve Bangladeş'in bulunduğu Asya grubu 300 lira, Arakan kampları, Patani ve Moro'nun bulunduğu 2. Asya grubu 350 lira, Çeçen kampları, Bosna Hersek ve Kosova'nın bulunduğu Kafkaslar ve Balkanlar grubu 450 lira, Türkiye, Filistin kampları, Türkmen kampları, Suriye kampları 550 lira ve Gazze'de 800 lira.

Hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit eden Cansuyu Derneği, kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurdu. Kurbanlıklar, Cansuyu'nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak ve Kurban Bayramı'nın 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtılacak.

"Emanetler yerlerine ulaşacak"

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Cansuyu'na güvenen hayırseverlerin emanetlerini dünyanın üç kıtasına ulaştıracak olmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Bu yıl bölgelere göre altı farklı kurban bedeli belirlediklerini kaydeden Köylü, hayırseverlerin talebine göre kurbanları istenilen bölgede kestireceklerini bildirdi. Bundan önceki kurban organizasyonlarını eksiksiz bir şekilde tamamladıklarının altını çizen Köylü, bu Kurban'da da emanetlerin gerçek muhtaçlara ulaşabilmesi için çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyledi.

Bağışlar nasıl yapılacak?

Kurbanlarını Cansuyu'na bağışlamak isteyen yardımseverler kurban bedellerini banka hesap numaralarına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de gerçekleştirebilecekler. Ayrıca kurban bağışı yapmak isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı temsilciliklere elden teslim edebilecekler. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cansuyu Derneği, Kurban Bayramı Çalışmalarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement