Cappadox'un "KAPADOKYA Çarpması" - Son Dakika
Güncel

Cappadox'un "KAPADOKYA Çarpması"

16 – 18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava festivali Cappadox, Fulya Erdemci küratörlüğündeki çağdaş sanat programıyla Kapadokya'ya işaret edecek.

28.04.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapadokya'nın çarpıcı coğrafyası, Cappadox'un çağdaş sanat etkinliklerine hayat veriyor.

"Kapadokya Çarpması" başlığını taşıyan program, anıtsal peyzajı, kaya mimarisi, binlerce yıllık tarihi ve güncel dokusuyla Kapadokya'nın etkileyici coğrafyasına odaklanacak. Çağdaş sanat programı her yıl bölgeyi farklı açılardan ele alarak, ileriki yıllarda bölgenin sanatsal repertuvarını oluşturmayı umuyor.

Türkiye ve Yurt Dışından Sanatçılar Cappadox'ta

Cappadox'un bu yılki çağdaş sanat etkinliklerine Türkiye ve yurt dışından 10 sanatçı, sanatçı-ikilisi ve araştırmacı katılacak. Bu yıl Ayşe Erkmen (Berlin/Istanbul), Cevdet Erek (Istanbul), Christoph Schäfer (Hamburg), Hera Büyüktaşçıyan (Istanbul), John Körmeling (Eindhoven) & Charlemagne Palestine (Brüksel), Maider Lopez (San Sebastian), Murat Germen (Istanbul), Murat Şahinler (Istanbul), Nilbar Güreş (Istanbul/Viyana) ve Özge Önderoğlu Akkuyu (Nevşehir) & Emin Naci Akkuyu (Nevşehir) Cappadox'a davet edildi.

Cappadox'ta Çağdaş Sanat Tüm Aşamalarıyla Katılımcılarla Buluşacak

Fulya Erdemci küratörlüğünde, Kapadokya'nın yoğun coğrafyasını deneyimlerken adım adım oluşturulan Cappadox'un çağdaş sanat programı, çoklu-perspektiflere ve sanatçıların izlenimlerine ayrılacak. Sanatın yer ve mekanla ilişkilenme biçimleri üzerinden bölgeyi ele alacak programda mekana, bağlama ve duruma yanıt veren sanatsal jestler ve ifadeler yer alacak.

Tarihi yerleşimlerin hem güncel uygulamalar hem de doğayla iç içe geçtiği bir deneyim sunan Uçhisar'da gerçekleşecek sergi için bu melez mimariyi örnekleyen bir yapı 'kompleksi' seçildi. Bu yapı 'kompleksi'nin merkezinde yer alan konak, İstanbul'da saraydan emekli, Uçhisarlı Çarhacı Mustafa Efendi tarafından 19. yüzyıl sonunda (1890'lar) iki Rum ustaya yaptırılmış. Doğayla mimarinin ve farklı tarihi kesitlerin birbirine aktığı bu mekan yalnızca eserlerin sergileneceği bir yerden çok, kendi başına bir aktör olarak ele alındı. Dolayısıyla, sanatla mekan arasına en az malzeme ve yüzeyle müdahalelerde bulunulması amaçlandı.

Bir sanat eserinin oluşturulma ve sergilenme süreçlerini birbirinden ayıran alışıldık sergileme formatı Cappadox'ta yeni deneylere açılacak, 16 - 31 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek olan sergide, Kapadokya'yla ilgili araştırmalardan, mekana-özel yerleştirmelere, doğada gerçekleştirilecek minimal müdahalelerden, müzik ve ses üzerine çağdaş sanat yorumlarına kadar çeşitli sanatsal jestlere yer verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cappadox'un 'KAPADOKYA Çarpması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement