Çarıktekke Sondaj Çalışması Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Çarıktekke Sondaj Çalışması Tamamlandı

Çarıktekke Sondaj Çalışması Tamamlandı

MASKİ Genel Müdürlüğü, mevsimsel koşullar nedeniyle su sıkıntısı yaşayan bölgelerde açtığı sondajlarla mahallelere yeterli suyu temin etmeye devam ediyor.

29.07.2016 13:57  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir Çarıktekke mahallesinde açtığı yeni sondaj kuyusuyla mahallelinin yüzünü güldürdü.

Alaşehir'de başlattığı sondaj çalışmalarından Çarıktekke mahallesindeki çalışmalarını tamamlayan MASKİ, 140 metre derinliğindeki kuyudan su elde etti. Saniyede 4 buçuk litre verime sahip suyun analizlerinin yapılması için numune alımları da tamamlandı. Gerekli testlerin yapılmasının ardından yeni sondajdan sağlanan su şebekeye bağlanarak mahallenin kullanımına açılacak.

"İSTEDİĞİMİZ SUYA KAVUŞTUK"

Mahallelerindeki su kaynaklarının çoğalmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Çarıktekke Mahalle Muhtarı Kazım Topak, "Mahallemiz özellikle yazın su sıkıntısı çekiyordu. Ama şuan istediğimiz suya kavuştuk. Artık suyumuz mahallemize rahatlıkla yetecek hale geldi. İnşallah tahliller de olumlu çıkar. Eğer içime elverişli olursa, yakında bulunan depomuza bu suyu vereceğiz. Yeni bir altyapıya gerek olmadan, önceki hat üzerinden bu suyu 2. depomuza da basabileceğiz. Bütün emeği geçenlerden Allah razı olsun. Tüm yetkililerimize burdan teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çarıktekke Sondaj Çalışması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir
    10:52 ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir

    İran'ın İsrail'i vurmasının ardından ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD yetkililer İsrail'in tepkisinin sınırlı olacağını ve İran dışındaki önemli hedeflere odaklanabileceğini belirtiyor. İsrail'in İran'ın vekillerini veya Suriye'deki milisleri hedef alabileceği ifade ediliyor.


Advertisement