Carrefoursa'da Direksiyon Sabancı'da - Son Dakika
Güncel

Carrefoursa'da Direksiyon Sabancı'da

Carrefoursa\'da Direksiyon Sabancı\'da

Sabancı Holding Ceo'su Zafer Kurtul: "Amacımız Carrefoursa'nın da Diğer Sabancı şirketleri gibi çok başarılı olmasını sağlamak"

02.05.2013 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Holding ve Carrefour, 17 yıldır devam eden CarrefourSA ortalıklarını yeniden yapılandırma kararı aldı.  Sabancı Holding, Carrefour'dan CarrefourSA hisselerinin yüzde 12'sini, 141 milyon TL bedelle satın alarak, şirketin yönetimini üstlenecek. Bu işlem sonucunda, Carrefour'un payı yüzde 46.2 olacak.  Hisse oranı yüzde 50.8'e ulaşan Sabancı Holding ise, sahip olduğu pazar bilgisi ve tecrübesi ile şirketin gelecek dönemdeki büyümesine liderlik edecek.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Perakende sektöründe büyümek istiyoruz. Bugün yaptığımız anlaşmayla Sabancı Holding olarak bu konuda çok önemli bir adım atıyoruz. Sabancı Holding Carrefoursa'da çoğunluk hisseye ve yönetim kontrolüne sahip olacak. Carrefoursa gıda perakendeciliği sektöründe ülkemizde çok önemli bir şirket. Bu gelişme Carrefoursa için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Amacımız önümüzdeki dönemde hem ülkemiz şartlarını hem de tüketiciyi iyi anlayan bir yönetimle, Carrefoursa'nın da diğer Sabancı şirketleri gibi çok başarılı olmasını sağlamak" dedi.

Hisse devri, ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında gerçekleşecektir.

CarrefourSA Hakkında

1993 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren ve 1996'dan itibaren Sabancı Holding ortalığı ile yoluna devam eden Carrefoursa'nın, 28 hipermarketi ve 215 süpermarketi bulunuyor. Carrefoursa'nın 2012 yılında net satışları 2.5 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.

Sabancı Holding Hakkında

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş., Türkiye'nin en büyük topluluklarından biri olan Sabancı Topluluğu'na bağlı şirketleri temsil eden ana şirkettir. Sabancı Topluluğu'nun temel ilgi alanları Türkiye'nin hızla büyüyen sektörleri olan finansal hizmetler, enerji, çimento, perakende ve sanayidir. Sabancı Topluluğu şirketleri faaliyet gösterdikleri sektörlerin lideri konumundadır. Sabancı Holding'in kendi hisselerinin yanı sıra 10 iştirakinin hisseleri de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmektedir.

Sabancı Topluluğu'na bağlı şirketler 18 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve ürünlerini Avrupa, Orta Doğu, Asya, Kuzey Afrika, Kuzey ve Güney Amerika'nın çeşitli bölgelerinde pazarlamaktadır. Sabancı Holding'in uluslar arası iş ortakları arasında, konularında dünyanın önde gelen isimleri Ageas, Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citi, Heidelberg Cement, Philip Morris ve EON yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Carrefoursa'da Direksiyon Sabancı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement