Çarşamba'da Açılışlar - Son Dakika
Yerel

Çarşamba'da Açılışlar

Çarşamba Devlet Hastanesi diyaliz merkezi, palyatif bakım merkezi ve toplum ruh sağlığı merkezinin açılışı Vali İbrahim Şahin'in katılımı ile gerçekleştirildi.

05.08.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba Devlet Hastanesi diyaliz merkezi, palyatif bakım merkezi ve toplum ruh sağlığı merkezinin açılışı Vali İbrahim Şahin'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş ile Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel'in katılımı ile ilk olarak Çarşamba Devlet Hastanesi sınırları içerisinde yer alan diyaliz merkezi ve palyatif bakım merkezi açıldı.

Protokol üyeleri daha sonra Değirmenbaşı Caddesi'nde bulunan toplum ruh sağlığı merkezinin açılışını gerçekleştirmek üzere buraya geçti.

Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehel, yapılan çalışmalar neticesinde Samsun Kamu Hastaneleri Birliği'nin toplum ruh sağlığı merkezi çalışmalarında toplam 60 yatağa ulaşacağını ve bu sayede Türkiye'de bu alanda birinci ya da ikinci Kamu Hastaneleri Birliği olacağını dile getirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Geçmişte meslek hayatımda ben de çok zorluklar yaşadım. Eleman sıkıntısı nedeni ile bir ameliyattan çıkıp ikinci ameliyatı yapabilmek için ameliyathaneyi kendim temizledim. Ancak son 12 yılda yapılan sağlık yatırımları ile sağlıkta çağ atladık ve halkımız hastanelerde rahatça muayene olabiliyorlar. Bir de Çarşamba Devlet Hastanesinin yeni binasının yapımı var. 2012 yılında yüklenici firmanın tasfiyesi ile hastane inşaatı inşaat halinde kaldı. En kısa zamanda bu konu ile ilgilenerek yeniden ihaleye çıkarılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Vali İbrahim Şahin ise şunları söyledi:

"Çarşamba Devlet Hastanesinde diyaliz merkezini açtıktan sonra palyatif bakım merkezine geçerken hastane koridorunda gördüğüm manzaraya şaşırdım. Ben bu kadar yoğunluk olacağını tahmin etmiyordum. Sayın Kaymakamımıza orada da dile getirdiğim gibi hemen hastane inşaatının ihale sürecini takip edeceğiz. Az önce milletvekilimizin de dile getirdiği gibi bürokrasi de yaşanan aksaklıklar nedeni ile hastane inşaatının yüzde 21'i tamamlanmasına rağmen yarım yamalak bekletilmesine neden oluyor. Bu konu ile hep beraber bizzat, fiilen ilgileneceğiz. Bunun dışında son 10-15 yılda sağlık alanında Türkiye'de büyük bir devinim oldu. Ancak Samsun'u diğer illerle kıyasladığımızda ilk üç, dört veya beşinci iliz. Bu tabi ki bizleri sevindiriyor. Türkiye'de nitelikli yatak ortalaması yüzde 37 iken bu Samsun'da yüzde 52 seviyelerinde bulunuyor. Geçmişe bakarak tabi ki çalışmalarımızı yapıyoruz ve daha da iyi seviyelere getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben tüm ünitelerimizin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Açılış kurdeleleri Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Dursun Mehmet Mehel, Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu tarafından kesildi.

Vali Şahin açılışlardan sonra hastaları ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba'da Açılışlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement