Çarşamba'da Tarım Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Çarşamba'da Tarım Çalıştayı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası tarafından tarım çalıştayı düzenlendi.

18.03.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsası tarafından tarım çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya katılan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, dünya üzerinde 1 milyara yakın insanın açlık tehdidi ile yaşadığına işaret etti.

Bu ülkelerin başında Afrika ülkelerinin geldiğini belirten Bakır, şöyle devam etti:

"Emperyalist ülkeler bu ülkelerin kaynaklarını kullanmış ve sonra çekip gitmişler. Benim çiftçim de her zaman iktidarı destekledi ve hep bekledi. Gelenek göreneklerini değiştirmedi ama sonrasında evlatlarını gurbete göndermek zorunda kaldılar. Bugün ülkemizde Tarım Bakanlığımız üniversiteleri bile kıskandıracak ölçüde bilimsel çalışıyor. Samsun için konuşursak arazilerin toplulaştırılması, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması gerekiyor. Milletvekili olduğum dönem içinde tarım ile ilgileneceğimi ilan etmiştim. Çünkü bölgemiz tarım anlamında yok yok olan bir bölge. Yaptığımız ürünlerin katma değerini arttırmak için tarım sanayisi önemli. Hükümetimiz bu konuda önemli adımlar attı. Tekkeköy ve Bafra'da olan gıda sanayisinin Çarşamba'da da olması gerekiyor. Bölgemizde bazı ürünler dikkat çekmeye başladı. Bu konuda benim özellikle üzerinde durduğum, ipek böceği yetiştiriciliği ve son olarak mantar üretimi konusunda gelişmeler kaydettik.  Bugün bu konularda neler yapabileceğimizi daha net göreceğiz."

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, yaptığı konuşmada, ilçede tarıma dayalı sanayi konusunda neler yapılabiliri konuşmak istediklerini dile getirdi.

Yılmaz, "Daha öncesinde ilçemizde kurmayı planladığımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda bazı adımlar atmıştık. Sayın Milletvekilimiz Tülay Bakır bu konuda bizlere desteklerini sundular. Bu konuda neler yapabiliriz, ilçemiz tarımına nasıl destek sunabiliriz bunları konuşmak istiyoruz"  şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürleri tarafından sunumlar yapıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba'da Tarım Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement