Çarşamba Ovası Tarımı Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Çarşamba Ovası Tarımı Masaya Yatırıldı

Çarşamba Ovası Tarımı Masaya Yatırıldı

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır’ın organize ettiği toplantıda Çarşamba Ovası’nda yapılan tarım masaya yatırıldı.

02.05.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır'ın organize ettiği toplantıda Çarşamba Ovası'nda yapılan tarım masaya yatırıldı.

Bakır, yaptığı konuşmada, daha önce tarım konusunda sempozyumlar düzenlediklerini, bu sempozyumda ele alınanların bir kitapta toplanacağını, mantar, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda yaptıkları toplantılardan da çok iyi sonuçlar aldıklarını söyledi.

Düzenledikleri toplantının iki amacı olduğunu ifade eden Bakır, şöyle devam etti:

"Bir tanesi toplumumuzu bilgilendirmek, bir diğeri de kadın hocalarımızın sunumlar yaptığı toplantılar düzenlemek istedik. Belirli ilçelerde hocalarımız bu konuları tartışacak ve inanıyorum ki bu çalışmamız da kitaplaşacak. Hem bilgilendirme hem de ileride elimizde bir kayıt olmasını istiyoruz. Biliyorsunuz deprem konusunda bir çalışma yaptık ve iyi sonuçlar aldık. Samsun'da erken uyarı sisteminin kurulmasını sağladık. İl ve ilçe tarım müdürlüklerimiz el ele çok güzel çalışmalar içindeler. Sonuç olarak yapılacak çok iş var ve halkımız da bu işte istekli olunca bizler de çok seviniyoruz. Çarşamba'da tarım organize sanayinin kurulması çok önemli. Zaten Çarşamba için iki önemli olay var biri lojistik bir diğeri tarım organize sanayi. Bunları sağladığımızda Çarşamba Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri olacak."

Kaymakam Caner Yıldız, Çarşamba Ovası'nda yapılan tarımın ihracata yönelik olmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi.

"Ben inanıyorum ki Samsun iyi bir yatırımla yıllık 2 milyar dolara yakın ihracat yapabilir" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Ovamızda Devlet Su İşleri tarafından yapılan sulama ve drenaj kanalları bitmek üzere. Onlar tamamlanınca inanıyorum ki verimlilik daha da artacak. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bölgemizde kurulması için gayret gösterdiğimiz bir Gıda ihtisas Organize Sanayi bölgemiz var. Bu konuda belli bir aşamaya geldik. Kısa sürede sonuçlanacağına inanıyoruz."

Toplantıda Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim elemanları Çarşamba Ovası ile ilgili sunum yaptı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba Ovası Tarımı Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement