Çarşı Grubu'na Ödül - Son Dakika
Güncel

Çarşı Grubu'na Ödül

Çarşı Grubu\'na Ödül

Antalya'da 17-22 Aralık'ta yapılacak 8.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde ödülün Gezi direnişinde aktif tutum sergileyen Beşiktaş taraftar Çarşı Grubu'na verileceği belirtildi.
Antalya'da 'Sınırda Yaşamak' temasıyla bu yıl 8'incisi...

10.12.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 17-22 Aralık'ta yapılacak 8. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde ödülün Gezi direnişinde aktif tutum sergileyen Beşiktaş taraftar Çarşı Grubu'na verileceği belirtildi.

Antalya'da 'Sınırda Yaşamak' temasıyla bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin tanıtım toplantısı Eğitim- Sen Antalya Şubesi'nde yapıldı.

DİSK Bölge Temsicisi ve festivalin Antalya komite üyesi Cemal Aybar, Mayıs'ın ilk haftası İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da eş zamanlı başlayan festivalde bu yıl sınırda yaşamak temasıyla 15 farklı ülkeden 54 filmin gösterildiğini anlattı. Aybar, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını, mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalin açılışının, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) 17 Aralık'ta yapılacağını aktardı.

ÇARŞI'YA ÖDÜL

Açılışta Gezi olaylarında hayatını kaybeden 3 Antakyalı ve Antakya halkının da mücadelesinin anlatıldığı, "Direnen Sevgi" belgeselinin gösteriminin yapılacağını ifade eden Aybar, "Bu yıl işçi filmlerini Türkiye halkının baskıya, gericiliğe, sömürüye karşı büyük Haziran isyanının ardından yapıyoruz. Bu nedenle bu yıl festival ödülünü Gezi direnişinde aktif tutum alarak tüm halkın takdirini kazanan Çarşı Grubu'na ve yine yerelde emek mücadelesine uzun yıllar hizmet etmiş Metin Özboz'a veriyoruz. Gezi direnişi sırasında Antakya'da yaşamını yitiren Abdullah Cömert kardeşimizin dediği gibi, "Hayallerini satmayanların direnişini ve onların hikayelerini perdelere taşımaya devam edeceğiz" dedi.

GEZİ PANELİ

Festival çerçevesinde 21 Aralık'ta Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda "Gezi Direnişi Sonrasında Türkiye Ekonomisi ve Emek Hareketinin Geleceği" konulu panel düzenleneceği belirtildi. Moderatörlüğünü Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez'in yapacağı panele Gazeteci Yazar Mustafa Sönmez ile DİSK genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.

DESTEKLEYENLER

DİSK'e bağlı Sine-Sen, Dev Sağlık- İş, Birleşik Metal İş, TÜRK- İş'e bağlı Hava - İş, TEZ- Koop İş, Petrol İş ile KESK'e bağlı SES ve Türk Tabipler Birliği, Halk Evleri, Sendika Org tarafından desteklenen festivalin Antalya Komitesi, KESK Şubeler Platformu, DİSK Akdeniz Bölge, Antalya Halk evleri ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden oluşuyor.

GURURLUYUZ

Antalya'nın bir çok ilçelerinde gösterilecek film gösterimlerinin ücretsiz olduğu bildirilirken, toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Antalya'da 5'inci, Türkiye'de 8'incisi düzenlenen festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Akyürek, toplumsal ve çevre sel duyarlılığın dikkati çeken festivalin, direnişin ve emek mücadelesinde yaşamalarını kaybedenlerin önünde saygı ile eğildiklerini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çarşı Grubu'na Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement