Çarşı" Hakim Karşısında (5) - Son Dakika
Güncel

Çarşı" Hakim Karşısında (5)

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması, savunmaların alınmasıyla devam ediyor.

16.12.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi  Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması, savunmaların alınmasıyla devam ediyor.

"ÖRGÜT KURMA İLE İLGİM YOK"

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni ele geçirmek amacıyla kitleleri yönlendirdiği ve diğer iddialara ilişkin savunma yapan Çarşı'nın tribün liderlerinden Numan Bülent Ergenç, "Suçlamaları reddediyorum. Başbakanlık ofisine yürüyüş 1 Haziran tarihinde olmuştur. Ben o tarihte Tekirdağ'daydım. Örgüt kurma ile ilgim yok. Silahımı hiçbir yerde kullanmadım. Hırsızlık olayları olduğu için silahımı yazlıkta bulunduruyordum. Çarşı Grubu'na 'Orada kalmaya çalışın' dedim. 'Çatışın' demedim. Hiçbir şiddet olayına katılmadım. Demokratik hakkımı kullanarak gösterilere katıldım" diye konuştu.

"Gezi olaylarında insanlar demokratik tepkilerini göstermiştir" diyen Ergenç, "Çarşı yasadışı bir örgüt değildir. Herhangi bir lideri veya yöneticisi yoktur. Gelenekleri vardır" dedi.

Ergenç, "örgüt yöneticiliği" suçlamasına ise, "35 kişilik davada sadece sanık Cem Yakışkan'ı tanıyorum, diğer sanıkların hiçbirini tanımam. Suçlamaları kabul etmiyorum" yanıtını verdi.

"KİMSEDEN EMİR ALIP, KİMSEYE EMİR VERMEDİM"

Tutuksuz sanık Arda Mutlu Doğan da suçlamaları redderek, "Yasadışı gruba üye değilim. Kimseden emir alıp, kimseye emir vermedim. Bunun delili de yokken, üyelikle suçlanmaktayım" dedi.

"GEZİ PARKI OLAYLARI OLARAK BİLİNEN OLAYLARA KARIŞMADIM"

"Gezi Parkı olayları olarak bilinen olaylara karışmadım" diyen Doğan, "Eyleme katılmadım. Hayatımda hiç Gezi Parkı'na da girmedim.

Olayların bittiğini ve parkın açıldığını televizyondan duydum. Türk bayraklı insanların gittiğini görünce merak ettim ve Taksim Meydanı'na gidip yarım saat kaldım. Yasadışı hiçbir şeye karışmadım. Hiçbir kamu malına zarar vermedim. Polislere temas etmedim.

Ortamın bana uygun olmadığını görünce, yarım saat sonra geri döndüm" diye konuştu.

"KAMU MALINA, VATANINA-MİLLETİNE ZARAR VERECEK BİR İNSAN DEĞİLİM"

Bir film çekimi sonrasında, filmde kullanılan kuru-sıkı tabancayı hatıra olarak aldığını belirten Arda Mutlu Doğan, "Filmlerden sonra setten bazı eşyaları hatıra olarak almak bir adettir. Suç olduğunu bilmiyordum. Hiçbir şekilde üzerime alıp, taşıyıp kullanmadım. Ben hiçbir şekilde kamu malına, vatanına-milletine zarar verecek bir insan değilim. Yaşanılan bu süreçte ruh sağlığım bozuldu. Neden bu davanın içerisinde olduğumu bilmiyorum" dedi.

"SANIKLARLA ÖRGÜTSEL İLİŞKİM YOKTUR"

Sanıklardan Sezgin Gülnar da, "Sanıklarla örgütsel ilişkim yoktur. Gezi Parkı eylemlerine katılmadım. Hakkımda dava açılınca şaşırdım" dedi.

Mahkeme Başkanı Gülnar'a "Çarşı Grubu üyesi misin?" diye sordu. Gülnar ise "Bazı Çarşı Grubu üyelerini tanırım. Ben sadece Beşiktaş taraftarıyım. Kimseden talimat almadım, talimat vermedim" diye cevap verdi.

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarşı' Hakim Karşısında (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement