Çarşı'nın Tribün Liderlerinden Yılmaz Gitgetir, Beşiktaş ile İlgili A'dan Z'ye Çarpıcı Açıklamalar... - Son Dakika
Güncel

Çarşı'nın Tribün Liderlerinden Yılmaz Gitgetir, Beşiktaş ile İlgili A'dan Z'ye Çarpıcı Açıklamalar...

Çarşı\'nın Tribün Liderlerinden Yılmaz Gitgetir, Beşiktaş ile İlgili A\'dan Z\'ye Çarpıcı Açıklamalar...

Galatasaray VE KASIMPAŞA MAÇLARINDA SAHAYA GİRENLERİ TANIMIYORUM FİKRET ORMAN'DAN MEMNUN OLABİLMEMİZ İÇİN STADIN SÖZ VERİLEN TARİHTE BİTİRİLMESİ GEREKİYOR BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYON OLDUĞUNU GÖRÜRSEK ORMAN'I ALKIŞLARIZ BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ, BEŞİKTAŞ'IN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜYORSA BİZİ YERİMİZDEN ETMEMELERİ GEREKİYOR.

17.01.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray VE KASIMPAŞA MAÇLARINDA SAHAYA GİRENLERİ TANIMIYORUM

FİKRET ORMAN'DAN MEMNUN OLABİLMEMİZ İÇİN STADIN SÖZ VERİLEN TARİHTE BİTİRİLMESİ GEREKİYOR

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYON OLDUĞUNU GÖRÜRSEK ORMAN'I ALKIŞLARIZ

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ, BEŞİKTAŞ'IN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜYORSA BİZİ YERİMİZDEN ETMEMELERİ GEREKİYOR. VODAFONE ARENA'DA DA KAPALININ GÖBEĞİNDE OLMAMIZ LAZIM

FERNANDES'İN ARTIK BEŞİKTAŞ'A VERECEK HİÇBİR ŞEYİ KALMADI

HOCA BU SENEDE KALSIN AMA BAŞARILI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. YAŞADIĞIMIZ GEZİ OLAYLARINDAN SONRA BİLİC SOSYALİST FALAN DEDİLER DE YETMİYOR. BİZE TEKNİK DİREKTÖR LAZIM

Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı Grubu'nun eski lideri olan ve kendisini tribün emekçisi olarak tanıtan Yılmaz Gitgetir DHA'na özel açıklamalar yaptı. Beşiktaş tribünlerinde halen daha faal olarak bulunan Yılmaz Gitgetir birçok konuda yaptığı samimi söylemleriyle hem Besiktaş hakkındaki görüşlerini dile getirdi hem de son dönemlerde karışık olan Beşiktaş tribünleri hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Yılmaz Gitgetir röportaja Beşiktaş'ın ilk yarı performansından dolayı yaşadığı memnuniyetsizlikle başlarken devamında Takımın ilk dört haftasındaki gücü, şevki, ruhu nasıl oldu ya da neden olduysa kırıldı. İlk 45 dakika futbolcuların oyunu ile ikinci yarıdaki performansla futbolcuların nasıl maç kaybettiklerini anlamıyorum. Olacak gibi değil. Bunun yüzden memnun değilim dedi.

Çarşı grubunun eski lideri Yılmaz Gitgetir Çarşı Fernandes'e karşı mı sorusuna ise Fernandes'in artık Beşiktaş'a verecek hiçbir şeyi kalmadığını görüyorum. Fernandes'in kendisi açısından da camiamız açısından da gitmesi en hayırlısıdır ifadelerini kullanarak Çarşı grubunun Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes'e olan sevgisinin bittiğini belirtti.

Teknik direktör Slaven Bilic hakkında da açıklamalar yapan Yılmaz Gitgetir, Hırvat teknik adama olan güvenlerinin azaldığı belirtti İlk 4 hafta çok başarılı gitti. Ama genel olarak başarısız. Oyuna hamleleri zamanında yapamıyor. Özellikle ikinci yarıda çok affedersiniz ' Baston Yutmuş' gibi oluyoruz. Takım birden el frenini çekiyor. Nasıl bir değişim oluyor bunu anlayabilmiş değilim. Bilic kalmalı mı diye sorarsak artık bu saatten sonra takım beşinci, altıncı bu sezonu da böyle geçirsin. Matematiksel olarak şans var ama önünde iki tane çok güçlü takım var Fenerbahçe ve Galatasaray birini ekarte etsen diğerini nasıl ekarte edeceksin. O yüzden Bilic bu senede kalsın ama başarılı olduğunu düşünmüyorum. Yani yaşadığımız gezi olaylarından sonra Bilic sosyalist falan dediler de bu bize yetmiyor. Bize Teknik Direktör lazım dedi.

Çarşı grubunun eski lideri, tribün emekçisi Yılmaz Gitgetir, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman hakkında da çarpıcı yorumlar yaptı. Öncellikle Çarşı grubu olarak yönetim kurulu ve başkanla herhangi bir problemleri olmadığını dile getiren Gitgetir Fikret Orman'nın başarılı olup olmadığını anlamak için Beşiktaş takımının lig şampiyonluğu kazanması gerektiğini ve inşaat halinde olan İnönü Stadı'nın söz verilen tarihte bitmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz Gitgetir yaptığı açıklamada Fikret Orman'dan memnun olabilmem için Beşiktaş'ın şampiyonluğunu görmem lazım. Sonuçta takımı zor bir süreçte aldı. İyi de bir geçiş yaptı. Şu anda bir stat yapıyor. Çalışmalar devam ediyor. Fikret Orman'ın ne kadar başarılı olup olmadığını tartışmak için yeni yapılacak olan stadın bitmesi gerekiyor. Hep bir bocalama dönemi geçirdi. Bu dönemden sonra daha detaylı konuşabileceğiz ifadelerini kullandı.

Beşiktaş taraftarları arasında da merakla beklenen bir soru olan ve gündem de zaman zaman yer alan Yeni yapılacak olan Vodafone Arena'daki yeriniz neresi olacak, kapalının ortasında eski yerinizi alabilecek misiniz sorusuna verdiği cevapta Beşiktaş Yönetimi, Beşiktaş'ın menfaatlerini düşünüyorsa bizi yerimizden etmemeleri gerekiyor dedi ve ekledi Beşiktaş taraftarı yönetime ve özellikle takıma çok faydalı. Maç içerisinde takımda dengesizlikler olduğunda Çarşı o ahengi sağlayabiliyor. Sorulması gereken soru aslında şu 'Bizim açık tribüne geçmemiz yada kapalı tribünde kalmamız. Bizim için mi faydadır yoksa Beşiktaş için mi faydadır ' bunu düşünecek olan yönetimdir. Bizle kapalı neredeyse özdeşleşti tabi. Ben 30 senedir kapalı tribünde maç izliyorum. Açık tribünde de maç izledim. Ama kapalı tribündeki hava ve ahenk bambaşka bir duygu yaşıyorsun. Takıma verdiğimiz destek de farklı oluyor. Beşiktaş Yönetimi'nin daha akılcı ve mantıklı düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim kapalı locanın altında yer alacağımız yere halkın takımı dediğimiz Beşiktaş'a biraz daha ücret konusundaki sorunları giderilirse faydalı olacağını düşünüyorum. Açık tribünden takıma nasıl bir destek verebiliriz Taraftar da dengesini kaybeder. Seyirci profili yapısı bunların değerlendirilmesi lazım. Basit bir durum değil bu dedi.

İNÖNÜ STADYUMU DÜNYANIN EN GÜZEL KONUMUNA SAHİP OLAN DÜNYANIN İNCİSİ BOĞAZ'I GÖREN TEK STAT

Yılmaz Gitgetir, yeni İnönü Stadı'nın temelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmasından memnun olduklarını belirtirken; Devlet adamlarının kulüplere maddi ve manevi desteklerinin daha fazla olması gerektiğini belirtti ve şunları söyledi Sayın Başbakan niye böyle bir şeyi desteklemesin ki sonuçta spor bu. Kendisi de sporun içinden geldiğini söylüyor. Sporun içinden gelmiş bir kişi de Kasımpaşa Stadı'nı yapıyorsa, Beşiktaş İnönü Stadyumu'nu ki dünyanın en güzel konumuna sahip olan dünyanın incisi Boğaz'ı gören tek stat, burayı da daha hızlı ve daha çabuk yapmaları gerekir. Sayın Başbakan gezi olaylarından dolayı Beşiktaş taraftarından intikam almak için yapmamaya da kalkarsa o da kendi takdiridir dedi.

'SİYASETİN TRİBÜNE GİRMESİNİ İSTEMİYORUM AMA"

Beşiktaş'ın Çarşı Grubu'nun eski lideri Yılmaz Gitgetir son dönemlerde artan ve Beşiktaş tribünlerinin üzerinde oyunlar oynandığı söylentilerine de değindi. Öncelikle Beşiktaş tribünlerinde siyaset olmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz Gitgetir yine de Çarşı Grubu'nun hiçbir zaman haksızlığa karşı boyun eğmeyeceğini ve halkın yanında olacağını söyledi ve ekledi Siyasetin tribüne girmesini istemiyorum ama şöyle birşey de var. Beşiktaş taraftarı duyarlı bir taraftar topluluğudur. Örnek vermek gerekirse çevreye de duyarlı.

'ZAMANINDA NÜKLEER SANTRALLERE DE KARŞI ÇIKTIK'

'GEZİ OLAYLARI İSE BİR PATLAMA NOKTASIYDI, İNSANLAR 'ARTIK YETER' DEDİ?

Zamanında Nükleer santrallere karşı da durmuştuk. Gezi olaylarında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, TC'nin kaldırılması, Atatürk ilke ve inkılaplarına saldırı demek istemiyorum ama öyle olunca Beşiktaş taraftarı duyarlı bir taraftardır, sadece Beşiktaş'ta değil Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor herşeyden önemlisi Türk insanı da yeter dedi. Biz insanlara cesaret mi verdik Maçlarda Çarşı'nın kavgacılığı, maçları söke söke alma ruhu insanlara cesaret veriyorsa o da memnuniyet verici tabii. Koskoca bir ülke bir spor grubunun taraftarından cesaret alıyorsa şeref duyarım şeklinde konuştu.

SAHAYA GİRENLERİ TANIMIYORUZ

Beşiktaş'ın Galatasaray ve Kasımpaşa maçlarında sahaya giren kişilerle ilgilide konuşan Yılmaz Gitgetir bu insanları tanımadığını söyledi ve Çarşı grubu ile bir alakaları olmadığını belirtti. Yılmaz Gitgetir Açık konuşmak gerekirse Çarşı mıydı değil miydi bilmiyorum. Çünkü her iki maçta da sahaya giren kişileri tanımıyorum. Ama oraya giren çocuklar biz Çarşıyız diyorlarsa diyecek birşey yok. Güçlü bir konumda olduğumuz için Mardin'den, Madrid'e kadar benimsendik. Eskiden çapulcu dedikleri insanları son 5 ayda ne değiştiyse zafer kahramanı yaptılar.Sahaya girenlerde neden, hangi zihniyetle girdiler o anda ki atmosfer neyi gerektirdi bilmiyorum. Şahsen de tanımıyorum. Tribün yapısını biliyorum. Her Çarşılıyım diyen bizden olacak diye bir durum yok. Biz Çarşıyız diyorlarsa da denecek birşey yok dedi.

1453 KARTALLARI DA BİZİM İÇİMİZDEKİ ARKADAŞLARDI AMA ŞİMDİ NEDEN GRUP KURDULAR ANLAYAMADIM

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya girdikleri öne sürülen 1453 Kartalları adlı grup hakkında da konuşan Çarşı'nın eski lideri Onlar da Beşiktaş'ın içinden çıkmış insanlar hatta bizim grubumuzun içinde yıllardır yer almış hareket etmiş Beşiktaş'a bizimle beraber hizmet etmiş insanlardır. Ama şimdi neden böyle bir karar verip grup kurmuşlar bilmiyorum. Hayırlı olsun demek düşer bize. Hayırlı olacaksa böyle bir şey Beşiktaş'ın menfaatineyse kurulmasında bir sakınca yok ifadelerini kullandı.

Çarşı grubu eski lideri Yılmaz Gitgetir, kendisi gibi tribün emekçisi olan Beşiktaş tribünlerinin eski amigosu Alen Makaryan hakkında da açıklamalarda bulundu . Yılmaz Gitgetir, Alen ile görüşüyorum. İyi bir Beşiktaşlı. Alen yaşından dolayı tribün amigoluğunu bıraktı. Herkes illa ki taraflı olamaz sonuçta. Gezi'nin yanında olabilirsin, karşısında olabilirsin Alen gezinin karşısındadır diye onu dışlamak gibi bir düşüncemiz olmadı. Alen bizim arkadaşımız,dostumuzdur.30 yıldan fazla Beşiktaş'a hizmet vermiş bir amigodur. Baktığınızda Türkiye'de ve Dünya'da işini en iyi yapan amigolardan biriydi. Kendi rızasıyla bıraktı. Bir sorun yoktu çok da konuşmak istemiyorum bu konuyu açıklaması yaptı.

BİZ SÜLEYMAN SEBA'NIN ŞEREFLİ İKİNCİLİKLERİYLE YETİŞTİK. BİZİM İÇİN ÜÇ PUAN GİTSE NE OLUR GİTMESE NE OLUR

Çarşı grubundan bazı kişilerin TFF binasına yürümesini sağlayan Kasımpaşa maçı ve Hollandalı oyuncu Donk'un yaptığı hareket ile alakalıda yorum yapan Gitgetir Kasımpaşa maçına dönmek istiyorum.70 dakika Kasımpaşa maçında bunalıma girdim. Yani orada Donk topu atmasa da Beşiktaş maçı kazanabilecek bir havada değildi. O havayı ikinci yarı yakalayamıyoruz.70 dakika neredeydin son 20 dakika neyi değiştirdin. Kural hatası mıydı En azından bir penaltı verilirdi. Donk'a kırmızı kart gösterilseydi olay bu kadar ileriye gitmezdi. Zaten olan olmuş biz federasyondan veya birilerinden medet beklemiyoruz. Üç puanı ayak oyunlarıyla alalım ben böyle şeyler istemiyorum. Biz Süleyman Seba'nın şerefli ikincilikleriyle yetiştik. Bizim için üç puan gitse ne olur gitmese ne olur. Ciddi anlamda şampiyonluğa oynayan bir takımımız olsa ben bu olaya "Eyvallah" derim. Ama sahada iyi bir takım yoktu.

RONALDINHO YERİNE BATALLA'YI TERCİH EDERİM

Son olarak şu an Beşiktaş'ın gündeminde olan Brezilyalı Ronaldinho transferi hakkında da konuşan Yılmaz Gitgetir, enteresan bir açıklama yaparak Beşiktaş için Bursaspor'da kadro dışı kalan Batalla'nın daha yararlı olabileceğini belirtti. Yılmaz Gitgetir Ben futbolu seyreden bir taraftar olarak Ronaldinho transferi yerine Batalla'nın gelmesini isterim. Bursaspor'u şampiyon yapmış bir Batalla'nın Türkiye'de Maradona olması lazım. Herşeyden önce genç dinamik bir oyuncu. Beşiktaş'ta genç bir takım çok yararlı olacağını düşünüyorum. Ronaldinho dünya yıldızı sonuçta. Gelse de hayır demeyiz. Beşiktaş'ta yıldız oyuncu takımın dengesini bozar diye bir kanı oluştu. Yıldız oyuncu takımın dengesini bozmaz. Messi'den önce Ronaldinho uzaydan mı geldi falan deniliyordu. Kendi çocuklarıma, eşime de söyledim Ronaldinho gelsin formasını store'dan alırım şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarşı'nın Tribün Liderlerinden Yılmaz Gitgetir, Beşiktaş ile İlgili A'dan Z'ye Çarpıcı Açıklamalar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement