Çarşı-Pazar İstanbul" Okurla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Çarşı-Pazar İstanbul" Okurla Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, İstanbul'un 40 yıllık alışveriş serüvenini gözler önüne seren "Çarşı-Pazar İstanbul" kitabını yayımladı.

26.04.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, İstanbul'un 40 yıllık alışveriş serüvenini gözler önüne seren "Çarşı-Pazar İstanbul" kitabını yayımladı.

Gazeteci Kadir Can'ın objektifinden yansıyanların albüm haline getirildiği kitapta, İstanbul'da 1970-2010 arasında, merkezi yerleri ve sokak aralarındaki çarşı ve pazarlarında çekilen siyah-beyaz ve renkli fotoğrafları bulunuyor. Kitapta, İstanbul'un çarşılarından pazarlarına, ticaret hayatından esnaf kültürüne kadar pek çok konuda bilgi verilirken, alışveriş denilince ilk akla gelen İstanbul semtlerinden sahneler de sunuluyor.

Fotoğraflarla İstanbul'a farklı bir pencereden bakmak için görsel şölen sunan kitap, o günleri yaşayanlar için nostalji, artık internet üzerinden alışveriş yapanlar için de İstanbul'un nereden nereye geldiğinin belgesi niteliği taşıyor.

Kitapta, toptan satışların yapıldığı Haliç kıyısındaki sebze meyve ve Topkapı'daki kavun karpuz hallerinden işportadan kıyafetleri cami avlusu ya da dolap içinde prova edenlere, Eminönü'nde gazete kağıdına sarılarak satılan sakatatlardan her bayram öncesi meydanları dolduran kartpostal satanlara ilginç görüntüler yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çarşı-Pazar İstanbul' Okurla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement