Çarşı Pazarda Bayram Hareketliliği - Son Dakika
Güncel

Çarşı Pazarda Bayram Hareketliliği

Çarşı Pazarda Bayram Hareketliliği

Kurban Bayramı öncesi Eminönü, Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa'da şeker, tatlı, çikolata ve giyim alışverişinde hareketlilik yaşanıyor.

10.09.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE BİLDİRİCİ - Kurban Bayramı öncesi Eminönü, Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa'da şeker, tatlı, çikolata ve giyim alışverişinde hareketlilik yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na hazırlanan vatandaşları bayram alışverişi telaşı sardı. Bayram alışverişi denildiğinde akla ilk gelen Eminönü'nde, bayramlık kıyafet ve ikramlık tatlı alışverişinde hareketlilik yaşanıyor. AA muhabiri, Eminönü, Mısır Çarşısı'ndaki asırlık tatları vatandaşla buluşturan tarihi dükkanlarda ve Mahmutpaşa'da esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Çarşı esnafı, fiyatlarda geçen yıla göre artış yaşanmadığına dikkati çekerken, bayram öncesi tatlı, kahve, çikolata, lokum ve kuruyemiş satışlarının ağırlıkta olduğunu söyledi.

Lokumdan şekere, ayakkabıdan çocuk giyime pek çok seçeneğin bir arada sunulduğu Eminönü-Mahmutpaşa-Mısır Çarşısı'nda esnaf yarın yoğunluk bekliyor.

Esnaf Murat Üzümcü, bayram öncesi kuruyemiş, şeker ve lokum satışlarında artış olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl şekerin kilogramı 15 liraydı, şimdi 13 liraya veriyoruz. Lokum da kendi imalatımız, çifte kavrulmuş fıstıklı lokumun kilogramı 10 liradan başlıyor." dedi.

Mısır Çarşısı esnafı Adem Nurettin ise "Bayram öncesi satışlarımız güzel. Özellikle tatlılardan baklava satışında artış yaşandı. Baklava çeşitlerimizin kilosu 45-50 lira arasında değişiyor. Bayram için vatandaşlarımız en çok fıstıklı baklavaya ilgi gösteriyor." diye konuştu.

Mısır Çarşısı'nda bir mağazada satış görevlisi olan Mehmet Emin Çakmak da satışlardan memnun olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Vatandaşlar en çok lokum, şeker ve kuruyemişe ilgi gösteriyor. Bayram öncesi de en çok çifte kavrulmuş lokuma ilgi var. Çifte kavrulmuş lokumlarımızın kilosu 36 lira. Şekerlerimizin kilosu ise 30-35 liradan 50 liraya kadar çıkıyor."

Mahmutpaşa'da alışveriş hareketliliği

Bayram alışverişlerinin bir diğer vazgeçilmez adresi ise Mahmutpaşa. Bayram kıyafeti alışverişi için aileleriyle birlikte Mahmutpaşa'ya gelen vatandaşlar, özellikle çocukları için bayramlık kıyafet alıyor. Esnaf, fiyatların geçen yıla göre değişmediğini ifade ederken, alışveriş yapanların da bu durumdan memnun olduğu gözlendi.

Mahmutpaşa'da esnaf Enis Baysungur, bayram öncesi satışının iyi olduğunu ifade ederek, "Bayram öncesi tabii ki satışlarımız arttı ancak o kadar yüzümüzü güldürmüyor. Yetişkinler genelle kurban hazırlığı yapıyor. Daha çok da çocukları için bayram alışverişi yapıyor. Kadınlar en çok tunik ve etek satın almayı tercih ediyor. Fiyatlarımız 10 ile 100 lira arasında değişiyor." diye konuştu.

Esnaf Ahmet Birer de, "İstanbul boşaldı herkes memleketine gitti ama satışlarımız fena değil." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çarşı Pazarda Bayram Hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement