Çarşı Pazarda Okul Alışverişi Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Çarşı Pazarda Okul Alışverişi Yoğunluğu

Çarşı Pazarda Okul Alışverişi Yoğunluğu

Okulların açılmasına iki gün kala yeni eğitim öğretim yılı öncesinde özellikle okul malzemeleri satan kırtasiye mağazalarında yoğunluk yaşanıyor.

13.09.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da çocuklarının okul alışverişini hafta sonuna bırakan veliler, kırtasiye ve giyim mağazalarında yoğun alışveriş yaptı.

Velilerin çoğu, pazartesi günü okula başlayacak çocuğunun giyim alışverişi ve kırtasiye malzemeleri için hafta sonunu tercih etti.

Bu yüzden okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri satan mağazalarda yoğunluk yaşandı. Çarşıda kırtasiye mağazası işleten Erkan Toto, geçen hafta sonuna göre alışverişin daha yoğun olduğunu söyledi.

Velilerin alışverişi genelde son güne bıraktıklarını ifade eden Toto, satışların da son derece iyi olduğunu bildirdi.

Fiyatlarda geçen yıllara göre bir değişiklik olmadığını vurgulayan Toto, "Önümüzdeki hafta öğretmenlerin listeleri öğrencilere vermeleri sonucu daha yoğun olacak. Vatandaş çocuğu için lazım olan her şeyi almaya çalışıyor. Zaten fiyatlarda uzun yıllardır önemli bir artış yok. Bu yıl kırtasiye ürünlerinin genelinde yüzde 10'luk bir artış oldu ama yine de makul fiyatlar. Aslında biz bu kadar tüketilmesine de karşıyız. Açık söylemek gerekirse biraz da israf oluyor" dedi.

Toto, televizyonlarda bir öğrencinin okul masrafıyla ilgili abartılı haberlerin yapıldığını, bir ilkokul öğrencisinin kırtasiye malzemesinin 100 lirayı geçmeyeceğini dile getirdi.

Lüks ve kaliteli alındığı takdirde bu rakamın en fazla 200 lira olacağını anlatan Toto, "İnanın 50 liraya 1 yıllık okul ihtiyacını karşılayanlar var. 30 liraya da 90 liraya da çanta var. 75 kuruşa da 3 liraya da defter alabilirsiniz " dedi.

Veliler pahalı buluyor

İki çocuğuyla alışveriş yapan öğretmen Mehmet Kantaroğlu ise fiyatları pahalı bulduklarını savundu.

Öğretmen maaşıyla iki çocuğun okul masraflarını karşıladığını anlatan Kantaroğlu, "Bu yıl çok zam olmadığını söylüyorlar ancak ürünler çok da ucuz değil. Uzun süreli kullanabilmesi için orta kalitesini alıyoruz. Bu da biraz pahalı oluyor. Çocuklar için özellikle giyim çok da ucuz değil" şeklinde konuştu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşı Pazarda Okul Alışverişi Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement