Castrol Ford Team Türkiye, Boğaziçi Rallisi'ne Hazır - Son Dakika
Güncel

Castrol Ford Team Türkiye, Boğaziçi Rallisi'ne Hazır

Castrol Ford Team Türkiye, Boğaziçi Rallisi\'ne Hazır

Geçen yılın birincisi olan takım, 15-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AVIS Boğaziçi Rallisi'nde bu yıl da zafer hedefliyor.

13.08.2014 09:52  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin köklü yarış takımlarından Castrol Ford Team Türkiye, 15-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek AVIS Boğaziçi Rallisi'nde en iyi sonuç hedefiyle parkurlara çıkmaya hazırlanıyor.

Ford açıklamasına göre, Türkiye'nin hem en eski hem de en büyük uluslararası spor organizasyonlarından biri olan Boğaziçi Rallisi'nin 1,4 katsayı ile puan veren Avrupa Ralli Kupası takviminin bir yarışı olarak İstanbul'da gerçekleştirilmesine sayılı günler kala, şampiyona lideri Castrol Ford Team Türkiye hazırlıklarını tamamladı.

Castrol Ford Team Türkiye, 15-17 Ağustos tarihleri arasında AVIS Boğaziçi Rallisi adıyla düzenlenecek yarışta geçen yıl olduğu gibi hem yerli hem yabancı takımları geride bırakarak zafer hedefliyor.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda halen liderliğini sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, AVIS Boğaziçi Rallisi'ne iki Ford Fiesta S2000 ve üç Ford Fiesta R2'yle katılacak.

İstanbul'un Anadolu yakası ve Kocaeli il sınırları içerisindeki zorlu ve hızlı toprak 12 özel etaptan oluşan AVIS Boğaziçi Rallisi'nin servis alanı Pendik sahil yolu üzerinde kurulurken, yarışın başlangıç ve bitiş seremonileri Pendik Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası'na 1,4 katsayı ile puan veren AVIS Boğaziçi Rallisi'ni geçen yıl kazanan Castrol Ford Team Türkiye pilotu Orhan Avcıoğlu, açıklamadaki değerlendirmesinde, "Hem heyecanımız hem de hazırlıklarımız tam anlamıyla zirvede diyebiliriz. Türkiye'nin en büyük ve köklü motorsporları organizasyonu olan Boğaziçi Rallisi Türkiye Şampiyonası takvimindeki diğer yarışlara göre yüzde 50 daha uzun olma özelliğine sahip. Dolayısıyla hem fiziksel olarak hem de otomobil için daha zorlu bir yarış bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek Boğaziçi Rallisi'nin sürüş stili olarak ortalama hızı yüksek ve temiz zeminli etaplara sahip olduğuna dikkati çeken Avcıoğlu, takım olarak Türkiye Şampiyonası'ndaki liderliklerini pekiştirecek sonuçları tam motivasyonla arzuladıklarını dile getirdi.

Avcıoğlu, "Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen ralli pilotlarını da kendi evimizde arkamızda bırakabilmeyi istiyoruz" açıklamasını yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Castrol Ford Team Türkiye, Boğaziçi Rallisi'ne Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement