Çat İlçesinde Kütüphane Açılışı - Son Dakika
Güncel

Çat İlçesinde Kütüphane Açılışı

Çat İlçesinde Kütüphane Açılışı

Çat Kaymakamlığı tarafından ilçe merkezine yaptırılan 3 katlı kütüphane, törenle hizmete açıldı.

23.11.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çat Kaymakamlığı tarafından ilçe merkezine yaptırılan 3 katlı kütüphane, törenle hizmete açıldı.

İlçe merkezindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi yanına yaptırılan kütüphanenin açılışında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kütüphane yapımında emeği geçen İlçe Kaymakamı Ramazan Pektaş'a teşekkür etti.

Kütüphanelerin insanları bilgi ve görgüyle donatan, geleceğe hazırlayan merkezler olduğunu ifade eden Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Bina, inşaat yaparız ama geleceğimizi yetiştireceğimiz insanlarımız her şeyin üstündedir. Bu konuda Çat'taki vatandaşlarımız ve kaymakamlığımızın katkı sağlaması, destek vermesi, her türlü takdirin üzerindedir. Gelecekte bu çocuklarımıza mutlu huzurlu bir Erzurum bırakacağız. Binanın mimarisi çok hoşuma gitti. Çok estetik bir bina yapmışlar. Bu binadan feyz alacak öğrencilerimiz olacaktır. Göreceksiniz ki yakın bir gelecekte Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve hatta İran Azerbaycan ve Gürcistan bölgesinin merkezi şehri haleni getirecektir. Hükümetimiz bölgemizi cazibe merkezi haline getirdi. Bu sayede o kadar çok yatırımcı geliyor ki Erzurum'a ilçelere aktarmaya çalışıyoruz."

Çat Kaymakamı Pektaş ise kütüphanenin, gençlerin bilgiye ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kaymakamlık öncülüğünde yapılan kütüphanenin, 10 bin kitapla Çat halkına ve öğrencilerine hizmet vereceğini dile getiren Pektaş, "Daha önce eski belediyle binasının bir köhne odasında faaliyet gösteren kütüphanemiz yeni yerinde 550 metrekare kullanım alanı bulunmaktadır. Engelli asansörü, bilgisayar ve etüt odalarıyla çocuklarımıza hizmet vermektedir. Binanın yüzde 80'ini yerel kaynaklarla karşıladık, sadece binanın yüzde 20'sini Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından temin edilmiştir. Binanı tefrişinde SODES projeleriyle bizlere desteğiniz için size, bina yerini veren Efraim Yılmaz'a ve ilçe halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılışa, Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çat İlçesinde Kütüphane Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement