Çat Kapı Tiyatro" Selçuklu Belediye Meclisi'nde - Son Dakika
Yerel

Çat Kapı Tiyatro" Selçuklu Belediye Meclisi'nde

Çat Kapı Tiyatro" Selçuklu Belediye Meclisi\'nde

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın başkanlığında gerçekleşti.

06.04.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın başkanlığında gerçekleşti. Nisan ayı gündeminin görüşüldüğü toplantı sırasında "Çat Kapı Tiyatro" ekibi, meclisi ziyaret ederek "Mehmet Akif ve Sorumluluk" adlı oyunu sahneledi.

Selçuklu Belediyesi Nisan ayı meclisi 1. birleşimi, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın başkanlığında toplandı. 20 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında nisan ayı gündemine dair konular görüşüldü ve görev süreleri dolan encümen üyeliklerinin ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapıldı. Nisan meclisinde Denetim Komisyonu'nun raporu ve 2014 yılı faaliyet raporu da görüşüldü.

Meclis toplantısı devam ederken meclis üyelerini duygulandıran bir sürpriz yaşandı. Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan "Çat Kapı Tiyatro" ekibi meclis toplantısını çat kapı ziyaret ederek "Mehmet Akif ve Sorumluluk" adlı oyunu sahneledi. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi(SEDEP) Nisan ayı değeri olan sorumluluk kapsamında tiyatro gösterilerini sergileyen öğrenciler, meclis üyeleri tarafından büyük beğeni ve alkış aldı. İstiklal Marşı'nın yazılış süreci, kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un sorumluluk bilincinin anlatıldığı tiyatro oyunu, milli ve manevi duygulara hitap etti.

Meclis Üyelerini "Çat Kapı Tiyatro" etkinliği hakkında bilgilendiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Arkadaşlarımız "Çat Kapı Tiyatro" etkinliğinden kısa bir bölümü bizlere sergilediler. Çat Kapı Tiyatro ekibi, sınıflara aniden girerek çocuklarımız üzerinde etki ve algı oluşturmaya çalışıyorlar. Onlarca kitap okusanız bu etkiyi veremezsiniz ama bu kardeşlerimiz özveriyle bu işi üstleniyorlar. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen bu etkinlik ile çocuklarımızın değerlere olan duyarlılığını arttırmaya çalışıyoruz. Bugün Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve SEDEP Koordinasyon Kurulundan arkadaşlarımızda bizimle birlikte. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında birçok etkinliğin yapıldığını söyleyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Çat Kapı Tiyatro etkinliği de hayata geçirilen etkinliklerden biri. Bu etkinlik Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen bir etkinlikti. Gördüğünüz gibi farklı ülkelerden gelen öğrencilerimiz bir arada. 50 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz burada tek bir yürek oluyorlar. Kardeşçe bir arada yaşayarak bize kardeşliğin ne demek olduğunu bizzat gösteriyorlar. Selçuklu Belediyemize, Necmettin Erbakan Üniversitemize ve şüphesiz bu projenin yürümesi için katkıda bulunan, bu projeyi onaylayan sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çat Kapı Tiyatro' Selçuklu Belediye Meclisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement